13.9.07

Μακεδονία ξακουστή

Τα περί του βιβλίου της Γ Λυκείου τα θεωρώ εκ του πονηρού - με την ενίσχυση τέτοιων βλακωδών αντιδράσεων, προφανώς αποδυναμώνεται ο κινηματικός χαρακτήρας της προσπάθειας για την απόσυρση του βιβλίου της Στ Δημοτικού. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, η επιστολή του σεβαστού Νικολάου Μέρτζου:


Ν. Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ
Θεσσαλονίκη 13.09.2007


Κύριε Διευθυντά,

Περί όνου σκιάς είναι μεταξύ απληροφορήτων η άστοχη έριδα για τον επίμαχο χάρτη των ναζιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως των Εβραίων, που δημοσιεύεται στο νέο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου.
Ο χάρτης εικονίζει την κατεχομένη Ευρώπη του Γ΄ Ράιχ, που είχε μεταβάλει, ευτυχώς προσωρινά, τα σύνορα των περισσοτέρων ευρωπαϊκών Κρατών, όπως π.χ. η Πολωνία, η Αυστρία, η Γιουγκοσλαβία, η Αλβανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα κ.ά.
Τότε, ελέω Βέρμαχτ, η Βουλγαρία είχε προσαρτήσει την επαρχία Βαρντάσκα Μπανοβίνα της διαμελισμένης Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή τη σημερινή επικράτεια του Κράτους των Σκοπίων, και την επονόμασε Μακεδονία. Γι’ αυτό στον επίμαχο χάρτη η περιοχή με το ψευδώνυμο «Μακεδονία» περιέχεται καθαρά στα σύνορα της τότε Βουλγαρίας. Δεν έχει δικά της χωριστά σύνορα ούτε καμιάν απολύτως κρατική οντότητα.
Η Βουλγαρία είχε προσαρτήσει επίσης το τμήμα εκείνο της ελληνικής Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, που ορίζουν οι ποταμοί Στρυμόνας και Νέστος, δηλαδή τους νομούς Σερρών, Καβάλας και Δράμας. Γι’ αυτό τα ανατολικά σύνορα της ελληνικής Μακεδονίας σημειώνονται στον Στρυμόνα ποταμό και όχι «μέχρι την Καβάλα». Προσήρτησε, τέλος, η Βουλγαρία τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης της ελληνικής Θράκης. Εξαιρέθηκε ο ελληνικός θρακικός νομός ΄Εβρου επειδή ο Χίτλερ διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον «Επιτήδειο Ουδέτερο», την Τουρκία, η οποία δεν ανεχόταν παρουσία της Βουλγαρίας μπροστά στην Αδριανούπολη.
Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πλην των αμαθών σπουδαρχών δημοσιογράφων και πολιτικών, που οφείλουν πρώτα να μαθαίνουν την αλήθεια και μετά να τη διδάσκουν, αντί να ομιλούν θρασύτατα περί παντός του επιστητού και περί άλλων τινών και να βλάπτουν, έτσι, τα ελληνικά συμφέροντα παριστάνοντας ότι τα… υπερασπίζονται. Αιδώς, Αργείοι!

Με τιμή
Νικόλαος Ι. Μέρτζος

Πρόεδρος
Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

4 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Blogger Greg έφα...

Ο Πασοκικός "πόνος" για την Μακεδονία, είναι τόσο ειλικρινής όσο ο "καθωσπρεπισμός" του Αλαβάνου με την Ελληνική σημαία.

Άρα μάλλον έχεις δίκιο!

9/14/2007 06:33:00 μ.μ.  
Blogger Ναπoλέων έφα...

15.9.07/03.30

Aκολουθεί ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ διαφήμιση:

14 χρόνια οι "μέν", 19 χρόνια οι ..."δέν", 33 χρόνια σύνολο και δεν τους βαρεθήκατε ακόμα;;;

Πολύ ωραία!!!

Καταψηφίστε τους λοιπόν, για να μην πάρει κανείς τους ...αυτο-α-δυναμία και έτσι να αναγκαστούν να κυβερνήσουν ΜΑΖΙ !
(«Μαζί» δεν μάς τσαμπουνάν συνέχεια;)

Θά 'ναι η ισχυρότερη ελληνική κυβέρνηση όλων των αιώνων !

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος

9/15/2007 03:27:00 π.μ.  
Blogger Suspect έφα...

Αν αναλάβει το κράτος την έρημο Σαχάρα, σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου

9/16/2007 05:12:00 μ.μ.  
Blogger maria_pin έφα...

Το βιβλίο μόλις άρχισα να το διαβάζω- είμαι στη σελίδα 50, και μέχρι στιγμής δεν έχω βρει τίποτα το στραβό. Δεν είμαι βέβαια ούτε ιστορικός ούτε πολιτικός, αλλά επιφυλάσσομαι.

Αλλά η επιστολή ήταν πολύ κατατοπιστική!

9/18/2007 04:45:00 μ.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...