25.9.07

Οθοναία Χάιλάιτς

Αναρωτήθηκε ο υιός Μπελογιάννης από τις σελίδες της Αθενς Βόις:

ΕΡ Mέσα στα μπουντρούμια οι γονείς σας έζησαν ένα μοναδικό έρωτα, που ζωντανεύει εξαίσια στα γράμματα της μητέρα σας. Tι μήνυμα είναι αυτό για σας;

ΑΠ Ήταν ένας μεγάλος έρωτας, αλλά από κει και πέρα γιατί πήγε
και θυσιάστηκε; Για ένα πράγμα που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη απάτη του 20ού αιώνα; Θύματα της μεγαλύτερης απάτης του 20ού αιώνα; Aυτό ήτανε. O υπαρκτός ήταν η μεγαλύτερη απάτη του 20ού αιώνα...

Και απήντησε ο φίλος μου ο αγαπημένος:

"Γιατί ρε μαλάκα υιέ δεν θυσιάστηκε για αυτο που υπήρχε έξω του αλλά για αυτό που υπήρχε μέσα του.

Για αυτό οι θυσίες αυτών που εχουν οράματα για τον άνθρωπο δεν πάνε χαμένες ενω οι θανατοι των ηλίθιων μισθοφόρων ούτε καν καταγράφονται."

Και φούσκωσε η ψυχή μου και ανάσανα αλήθεια.

Μετά διάβασα την τελευταία "Ρήξη" και το Βάσο (που δε μεγαλώνει, που είναι νέος και όμορφος και πεισματάρικο κυπραίικο γαϊδούρι (γι αυτό θα νικήσουμε, αδελφέ μου, γι αυτό):

"Ας μην μεμψιμοιρούμε και ας απολαύσουμε το ταβλάκι μας, όπως ο πρόεδρος Παπαδόπουλος στον Πρωταρά.

Κάνει και ο πρόεδρος διακοπές. Ο άνθρωπος που έκλεψε τη γυναίκα του φίλου του, ο άνθρωπος που έβγαλε τον άλλον του τον φίλο και μέντορα, τον Σπύρο Κυπριανού, ΠΕΛΛΟΝ, παίζει τάβλι στον Πρωταρά, ενώ εμείς κρούζουμεν στη Λευκωσία για να συντονίσουμεν την προεκλογικήν του εκστρατείαν, γιατί αν την αφήκουμεν στους Τασσικούς, εννά τα κάμουν θάλασσαν.

Ο Τάσσος είναι αυταρχικός, εγωιστής, εγωκεντρικός, πεισματάρης, κατζιάρης (κρατά κακίες από το ’60, το ’63, το ’69, το ’74, το ‘83 και το 2007), αππωμένος, είρωνας, υπερόπτης, σνομπ, ξερόλας, αλαζόνας, απρόσιτος, ελιτιστής, μισαλλόδοξος, περιφρονητικός, απαίσιος, χτιτζιάρης και ξεροκέφαλος. Η έπαρσή του, τα πλούτη του και η εγωπάθειά του τον καθιστούν απλησίαστο, με αποτέλεσμα να υποτιμά τους πάντες και να μην έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, ακόμη και στους συγγενείς και φίλους του.

Είναι και αγενέστατος και συκοφάντης και υβριστής και ασεβής και αθυρόστομος. Λέγεται ότι σε μία συνάντηση με τον Ντε Σότο, όταν ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών είπε στον Τάσσο, «That‘s not enough, give me more», ο πρόεδρος απάντησε: «Πιάσε, ρε σσιυλλοππεζεβεγκόππουσστε» και έβγαλε το πέος του πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα να νεκατσιάσει ο Χάνι και να κάνει εμετό.

Εμείς για τους πιο πάνω λόγους, θα ψηφίσουμε Τάσσο. Αυτές οι ιδιότητες του προέδρου είναι γνωστές –δεν έχουμε αυταπάτες– και γι’ αυτό θα τον προτιμήσουμε.

Οι άλλοι δυο ανθυποψήφιοί του είναι γνωστοί βράχοι ηθικής και καλοσύνης.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Γιάννης Κασουλίδης μπορεί να μη φημίζονται για το ψηλό I.Q. τους, όμως είναι καλά πλάσματα, προσιτά σε όλον τον λαό, πλάσματα που θέλουν το καλό της Κύπρου μας και το καλό όλων των ανθρώπων. Είναι τόσο καλοί, που αν οι Τούρκοι και οι ξένοι τούς πουν να κατεβάσουν λίγο τους τόνους, αυτοί μπορεί να κατεβάσουν τα βρακιά για να δείξουν την κυπριακή φιλοξενία και καλοσύνη..."

Και γελάω που αντέχει έτσι να κοροδεύει τους ολίγους τον νου και δε θυμώνει σαν του λόγου μου. Και ελπίζω και δηλώνω παρούσα- το Φλεβάρη θα είμαστε όλοι εκεί, να στηρίξουμε τον πρόεδρο (γιατί αν ψήφιζα στην Κύπρο, δε θα ψήφιζα Τζόνυ Κας αλλά Τάσσο).

υγ Προ ολίγου ανακοινώθηκε επισήμως η απόσυρση του αχαρακτήριστου βιβλίου Ιστορίας της Στ Δημοτικού. Η πολιτεία αποφάσισε να ακολουθήσει τη γνώμη της συντριπτικής πλειονότητας των κατοίκων της. Οι πεφωτισμένοι που σεβονται την αστικη δημοκρατία τους, γιατί κανουν γαργαρες ως προς αυτό, άραγε; Αλλά ξέχασα, ο απλός λαός τους μυρίζει - κατα τα λοιπά θα ευχαριστηθώ το σύντροφο Λάκη σήμερα - εχει κι αυτός γιορτή, συντάχθηκε κάθετα κατά του βιβλίου (ο ..."φαιοκόκκινος" λαζόπουλος κολλητά με τον ..."φαιοκόκκινο" Στάθη;).

Χαιρετώ σας η μαυροκόκκινη εγώ η ιδία.

9 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Blogger Greg έφα...

Φαντάζομαι να του δίνει καμμιά συνταξούλα του "απάτη" το κράτος για τον μπαμπά του...

Όταν φτύνεις στα κόκκαλα του πατέρα σου, πρέπει να αμείβεσαι στη χώρα των Λιακορεπούσηδων.

9/25/2007 04:48:00 μ.μ.  
Blogger Elias έφα...

Η λεβέντικη, ζωηρή και ανδρεοπαπανδρεϊκή αυτή εικόνα για τον Πρόεδρο Τάσσο, πώς συμβιβάζεται μ' εκείνο το κοριτσίστικο κλάμα που είχε ρίξει μπροστά στις κάμερες; (τότε που αρνήθηκε να παραδώσει κοινότητα εκ του κράτους που παρέλαβε;)

9/25/2007 07:17:00 μ.μ.  
Blogger Γιωργος Μανουσακης έφα...

Δεν αντέχω να ακούω την κριτική ότι η κυβέρνηση έκανε το χατήρι του ΛΑΟΣ και της Ιεραρχίας. Μα που ζούνε όλοι αυτοί;

9/25/2007 08:14:00 μ.μ.  
Blogger akindynos έφα...

Νομίζω πως δείχνετε υπερβολική αυστηρότητα. "Αντικειμενικά", που λένε, για τον Ζαχαριάδη θυσιάστηκε ο Μπελογιάννης. Και είναι το κοντράστ με την ευγένεια εντός του είναι που κάνει απογοητευτική τη θυσία αυτή.
Έτσι νομίζω δηλαδή, δεν μπορώ να το αποδείξω. Αλλά λάβετε υπόψη και την ατάκα του Κέρρυ, τω καιρώ εκείνω, «Πως ζητάτε από έναν άνθρωπο να είναι ο τελευταίος που θα πεθάνει για ένα λάθος;»

9/26/2007 12:02:00 π.μ.  
Blogger Pan έφα...

@κουνούπι: Φαντάζομαι ότι αν ήσουν εσύ στην θέση του θα έσκαγες στα γέλια και θα έριχνες και ένα - ζεϊμπέκικο; - κατά την γενικότερη παπανδρεϊκή παράδοση.

9/26/2007 07:19:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Γρηγόρη, σκέφτομαι αυτό που λέει ο Ακίνδυνος - και ναι, ακίνδυνε, κάποτε μου ξεφεύγει και ειμαι αυστηρή αλλά δε θα το ξανακάνω.

Κουνουπι, γιααα μια επαναληψη το Στρατο Διονυσίου, σε παρακαλώ.

Παν μου, πολυ χαιρομαι που σε ξαναβλεπω - γιωργο καλως όρισες (να πιεις μια ρακη και για μας την αλλη φορα).

9/27/2007 01:25:00 π.μ.  
Blogger Elias έφα...

Με μπερδεύετε με άλλον (και το ερώτημά μου παραμένει αναπάντητο)

9/27/2007 02:20:00 π.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Απλως βρίσκω ανόητο να θεωρείται το κλάμα "κοριτσίστικο". Ο Στρατος εχει τραγουδησει σχετικα. Κοινως, και όμως κουνούπι μου, οι άνδρες κλαίνε.

9/27/2007 11:53:00 π.μ.  
Blogger Σπύρος έφα...

Τί απάντηση να δοθεί για τήν συγκίνηση τού Τάσσου Παπδόπουλου??
Εκλαψε σάν ΄κορίτσι΄γιατί δεν ήθελε και ούτε θέλει να παραδώσει τήν Πατρίδα του..
Ελεος.
Το ανδρικό κλάμα και η συγκίνηση δέν είναι politically correct??
Ρέ τί άλλο θά ακούσουμε..
Και μάλιστα να ζητείται επιτακτικά καί απάντηση....

10/01/2007 01:33:00 μ.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...