14.3.07

Update Τα παιδιά που τα λέγαν κουκουλοφόρους...

"Kατ’ αρχάς ζητώ συγγνώμη σε όσους θεωρήσουν αυτό το e-mail spam, εν τούτοις συνεχίζω να θεωρώ ότι το θέμα είναι αρκετά σημαντικό ώστε να λάβουν όλα τα μέλη του συλλόγου άμεση γνώση. Επίσης, ζητώ να με συγχωρήσετε που δεν ήμουν στη γενική συνέλευση για να πω αυτά που θα σας πω, αλλά δεν μπόρεσα τελικά να κατέβω στην Πάτρα στην ώρα μου. Θα λείπω και από την επόμενη Γ.Σ., αφού θα είμαι εν αναμονή του δικαστηρίου.
Να σημειώσω ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη, και πιστεύω ότι οι φίλοι φοιτητές που ανήκουν σε οποιαδήποτε παράταξη θα διαβάσουν το κείμενο, παρά το γεγονός ότι εγώ δεν ανήκω κάπου.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος (αν και δεν νομίζω να τα καταφέρω) στην περιγραφή των γεγονότων, μιας και λίγο πολύ θα τα έχετε ακούσει (παραμορφωμένα)στις ειδήσεις. Επίσης, συγχωρήστε την απουσία λογοκρισίας στις άσεμνες λέξεις, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω απ’ τα δάχτυλα μας και να προβάλλουμε μία πλασματική ηθικολαγνεία. Τα πράγματα αυτά συμβαίνουν και ακούγονται καθημερινά, και θεωρώ ότι αυτός που προσβάλλεται ακούγοντας ωμά αυτές τις λέξεις είναι ανειλικρινής πρώτα στον εαυτό του, και έπειτα στους συνανθρώπους του.

Είμαι ένας από τους 49 συλληφθέντες της 08/03/2007. Με προσήγαγαν μαζί με άλλα 48 παιδιά από το ίδιο σημείο (από τη νησίδα που υπάρχει στη γωνία Μ. Βρετανία και Βας. Σοφίας) στη ΓΑΔΑ, άνευ λόγου και αιτίας. Ήμουν από τους λίγους τυχερούς που δεν έφαγαν ξύλο και πραγματικά ακόμα απορώ πως την γλύτωσα. Δεν κατάφερα να ξεφύγω αφού, όπως θα έχετε δει στα βίντεο, μας κύκλωσαν περί τους 100 και παραπάνω αστυνομικοί και μας εξήγησαν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο πως νοιώθει μία κατσαρίδα όταν, αφού την έχεις ψεκάσει 10 φορές με AROXOL, συνεχίζεις επίμονα να την βαράς με μία παντόφλα. Τη στιγμή εκείνη είχα κάτσει κάτω σκυμμένος και περίμενα απλά να με δείρουν. Οι ατάκες των αστυνομικών συνοψίζονταν στο «Έτσι, έτσι, στα τέσσερα πρέπει να είστε». Πέρα από την ασφυξία λόγω των χημικών και της φυσούνας που έφαγα στο πρόσωπο, γύρω μου άκουγα πολύ δυνατά τις κραυγές των παιδιών που έβλεπα να χτυπάνε με μεγάλη μανία οι κ. αστυνομικοί. Πλέον κατάλαβα ακόμα πιο ζωντανά γιατί ο κόσμος τους λέει μπάτσους, και ελπίζω να έχετε καταλάβει και εσείς. Κάποια στιγμή κάποιος ΜΑΤατζής με έδωσε σε κάποιον άλλο να με πάει στην κλούβα. Τα «γαμώ τη μάνα σου ρε μουνί» από τους φίλους αστυνομικούς έδιναν και έπαιρναν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Μία κοπέλα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει είπε στους ΜΑΤατζήδες «θα λιποθυμήσω», και αυτοί της απάντησαν «Λιποθύμα τώρα να σε γαμήσουμε και από πάνω».Με έβαλαν στην κλούβα και περιέργως δεν μου πέρασαν χειροπέδες. Χειροπέδες έβαλαν στους μισούς από εμάς και στους περισσότερους τις έβγαλαν στην κλούβα. Σε μερικά παιδιά τις άφησαν, έτσι για τιμωρία. Μέσα στην κλούβα είχαμε ένα παιδί με ανοιγμένο κεφάλι, μία κοπέλα με σκισμένο φρύδι, ένα παιδί με σπασμένη μύτη, έναν άλλο με μισή μπλούζα και χέρι που σχεδόν δεν κούναγε (ρήξη μυών πίσω απ’ τον καρπό), ένα κάρο παιδιά με μελανιές και καρούμπαλα και άλλους που πιθανότατα ξεχνάω. Ζητάγαμε επίμονα γιατρό και φωνάζαμε συνέχεια (αφού ξέραμε ότι δεν είχαμε κάνει τίποτα απολύτως) και ρωτάγαμε γιατί μας είχαν μαζέψει. Προφανώς δεν υπήρχε απάντηση, και προφανώς ούτε γιατρός. Μάλιστα ένας «άνδρας των ΜΑΤ» φόρεσε και την αντιασφυξιογόνο του(!!!) μέσα στην κλούβα, προφανώς για να μας φοβίσει. Κάποια στιγμή (κατά τις 7 το απόγευμα) φτάσαμε στη ΓΑΔΑ όπου ακόμα δεν ξέραμε γιατί μας πάνε. Μας ανέβασαν στον 11ο όροφο, τα κινητά απαγορεύονταν, αλλά εμείς τα βγάζαμε στη ζούλα μέσα στο γενικότερο χάος που επικρατούσε. Στον 11ο μας πέταξαν σ’ ένα διάδρομο και άρχισε η διαδικασία του πολέμου των νεύρων. (Ατάκα ασφαλίτη όταν μας πήγαν στο διάδρομο: «Ρε τι μαλάκες είμαστε, τι μαλακίες κάνουμε, τι είναι αυτά που φέραμε εδώ?». Την ψιθύρισε ένας ασφαλήτης σε έναν άλλο, και ήμουν αρκετά κοντά να το ακούσω).

Ήμασταν χάμω μες τη βρώμα και τις γόπες, σε ένα διάδρομο 2.50 επί 12 μέτρα (περίπου), 49 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 περίπου κοπέλες, ο ένας πάνω στον άλλο, με ασφαλήτες να περνάνε συνέχεια από πάνω μας για να μας σπάσουν τα νεύρα. Κουνιόμουν, και έβηχα από τα χημικά που έβγαζαν τα ρούχα τα δικά μου και των άλλων. Μας έκαναν σωματικό έλεγχο (γυμνό για όσους δεν γνωρίζουν), χωρίς ακόμα να μας λένε γιατί μας έχουν προσάγει, και χωρίς γιατρό για τα χτυπημένα παιδιά.Οι προκλητικές ατάκες έδιναν κ έπαιρναν. Επαφή με δικηγόρο δεν υπήρχε, και δεν υπήρξε για 19 ώρες !!!! Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, πράγμα που είναι παράνομο χωρίς κατηγορίες και αφού ήδη μας είχαν κάνει εξακρίβωση. Απλά μας τρομοκρατούσαν.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας μας έφεραν την εντολή σύλληψης να υπογράψουμε, όπου λέει είχαμε συλληφθεί για διατάραξη κοινής ειρήνης και «εγκληματική οργάνωση» (έτσι έλεγε το χαρτί). Προφανώς και δεν υπέγραψε κανείς, και ζητούσαμε πολύ έντονα δικηγόρο. Αρχικά είχαμε πάει μόνο για απλή προσαγωγή, και η εντολή σύλληψης εμφανίστηκε ως δια μαγείας μετά τις 1 το βράδυ (αφού είχαμε ήδη 5 ώρες χωρίς δικηγόρο και γιατρό στη ΓΑΔΑ). Κάποια στιγμή ήρθε και έναν υποτιθέμενος εισαγγελέας και μας έβαλε να συντάξουμε απολογία ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, πράγμα παράνομο και ανήκουστο. Οι κατηγορία, για 45 (οι 4 νομίζω είχαν ελάχιστα διαφορετική) άτομα?

«Ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε κομμάτι της πορείας που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της και επιτέθηκε στους άνδρες της αστυνομίας με πέτρες, μάρμαρα και ξύλα. Κατά την σύλληψη του άφησε στο έδαφος 1 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ, 2 ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, 1 ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ, 1 ΣΦΕΝΤΟΝΑ, 1 ΠΑΛΟΥΚΙ, ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΑ».

Του τέστην, αφήσαμε κάτω 90 αντιασφυξιογόνες, 45 βαριοπούλες , 45 σφεντόνες, και υπολογίζω περί τις 150-200 πέτρες. Δεν ξέρω αν γελάτε, αλλά μ’ αυτές τις αδιανόητες κατηγορίες είναι πιθανή η καταδίκη. Οι περισσότεροι δεν υπέγραψαν,
εγώ δήλωσα αθώος και ότι αρνούμαι τις αστείες αυτές κατηγορίες και ότι θα μιλήσω μόνο παρουσία δικηγόρου, και υπέγραψα. Τους τραυματίες τους πήγαν στις 4 το πρωί στον Ερυθρό σταυρό (9 ώρες αργότερα). Σε μερικά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν ράμματα που χρειαζόταν, γιατί οι πληγές είχαν κλείσει.

Φαί δεν είχαμε. Αγοράσαμε με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ champion κρουασάν από το κυλικείο, στις 2 το βράδυ. Μαζέψαμε όλοι μαζί τα λεφτά και πήγαν 2 παιδιά από εμάς συνοδεία 6 αστυνομικών (έπιασαν την Αλ κάιντα οι μαλάκες) να τα φέρουν. 35 παιδιά ήταν από Θες/νίκη, όπως φαντάζεστε κανείς δεν έχει φάει κάτι ιδιαίτερο μες τη μέρα. Αντιστοιχούσαν για 19 ώρες, 2,5 κρουασάν στον καθένα και 1/15 του πακέτου των τσακίρης τσίπς. Νερό απ’ τον ψύκτη και απουσία χαρτιού υγείας.
Κοιμηθήκαμε στον διάδρομο αυτό που είχε και γραφεία, ακουμπώντας με τον απέναντι μας τα γόνατά μας που ήταν λυγισμένα για να χωρέσουμε. Συνέχεια πέρναγαν οι ασφαλήτες από πάνω μας για να μας ξυπνάνε, και κάθε λίγο και λιγάκι προέκυπτε και μία άλλη γραφειοκρατική βλακεία για να μην κοιμόμαστε. Την επομένη το πρωί μας φωτογράφησαν, και περιμέναμε από τις 9 που υποτίθεται θα μας πήγαιναν στην Ευελπίδων μέχρι τις 7 το απόγευμα που μας πήγαν τελικά. Βλέπετε, η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει, και μία χαρά εξυπηρετεί τους σκοπούς της.Στις 2 περίπου επιτέλους είδαμε τους δικηγόρους, και μας έφεραν μερικά κρουασάν παραπάνω και φρυγανιές, και τσιγάρα στα παιδιά (κακή επιλογή γιατί ο χώρος έγινε απίστευτα αποπνικτικός). Κατά τις 16:30 μας έφεραν και φασολάδα, ευγενική χορηγία της ΕΛ.ΑΣ. (νομίζω). Συνέχεια μας τρομοκρατούσαν λέγοντας μας ότι θα μείνουμε και άλλη μέρα μέσα τελικά, γιατί η γραφειοκρατία είχε καθυστερήσει τις διαδικασίες κ δεν θα προλαβαίναμε το αυτόφωρο.

Περάσαμε ευτυχώς μετά από χίλια βάσανα από τον εισαγγελέα (πράγμα που σήμαινε ότι θα περνάγαμε αυτόφωρο), ο οποίος πρωτοφανώς ήρθε στη ΓΑΔΑ παρόλο που ο νόμος λέει ότι δεν μετακινείται από την έδρα του και ότι οι κατηγορούμενοι πάνε σ’ αυτόν. Να χιλιοευχαριστήσω εδώ όλα τα παιδιά που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έξω από τη ΓΑΔΑ. Τους ακούγαμε έξω από το παράθυρο του εισαγγελέα που ήταν στον
6ο όροφο να φωνάζουν και ήταν απίστευτη η ψυχολογική βοήθεια (στο διάδρομο που μέναμε δεν είχαμε παράθυρα). Η αλληλεγγύη βοηθά πραγματικά πολύ και είναι ανεξάρτητη κομματικών φραγμών.

Μας έδεσαν λοιπόν με χειροπέδες μεταξύ μας και μας μετέφεραν συνοδεία 25 ασφαλητών και δεν ξέρω και γω πόσων ένστολων στα δικαστήρια με κλούβες. Οι κλούβες είχαν κελιά των τεσσάρων που κανονικά δεν χωράγανε ούτε 2 άτομα, και έκλειναν ερμητικά με σιδερένιους τοίχους που είχαν μόνο μικρές τρυπούλες για να παίρνεις αέρα. Δεν ξέρω καν πόσοι αστυνομικοί και ζητάδες και περιπολικά μας ακολουθούσαν και άνοιγαν τον δρόμο, αλλά ακούγονταν πολλοί (είπαμε, έπιασαν την Αλ Κάιντα οι μαλάκες).

Στο δικαστήριο και έπειτα από 24 ώρες κράτησης και αϋπνίας πρακτικά, μπορέσαμε να δούμε για μία στιγμή και από μακριά τους γονείς μας. Μερικοί κατάφεραν και μπήκαν και στο δικαστήριο για λίγο, άλλους δεν τους αφήσανε καν. Και άρχισε το θέατρο του παραλόγου. Αφού μας κάθισαν αλφαβητικά και ο καθένας ανακοίνωσε τη σχολή του, οι 30 περίπου δικηγόροι που ήταν μέσα στην αίθουσα ζήτησαν την τριήμερη αναβολή που δικαιούται οποιοσδήποτε συλληφθέντας για να ετοιμάσει την απολογία του. Η μόνη περίπτωση να μην σε αφήσουν να φύγεις ελεύθερος από κει για το τριήμερο είναι ή να μην έχεις καθαρό ποινικό μητρώο, ή να μην έχεις γνωστή κατοικία, ή η κατηγορία σου να είναι πολύ βαριά, ή γενικά να συντρέχει κάποιος λόγος που να σε καθιστά ύποπτο φυγής. Διακόπτουν λοιπόν αι «αδιάβλητοι» δικασταί για 5 (και καλά) λεπτά, και επιστρέφουν μετά από 50!!!!!!!!!

Λέει λοιπόν ο εισαγγελέας, με σίγουρη, τρεμάμενη φωνή:

«Σέβομαι την ιδιότητα του φοιτητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν τους αφήσουμε ελεύθερους το τριήμερο δεν θα επαναλάβουν τις πράξεις που έκαναν, και άρα εισηγούμαι την τριήμερη κράτησή τους»

Ο γελοίος λοιπόν αυτός άνθρωπος δεν δίστασε και δεν ντράπηκε να μας καταδικάσει σε τελείως άκυρη χρονική στιγμή, τη στιγμή που έπρεπε να εξετάσει αν ήμασταν γνωστοί εγκληματίες και ύποπτοι φυγής. Δεν μπορώ καν να μετρήσω (γιατί δεν ξέρω ακριβώς) πόσους δικονομικούς νόμους παρέβη εκείνο το δικαστήριο. Σαφής στόχος αυτής της εισήγησης ήταν η προληπτική και παραδειγματική τιμωρία μας επειδή συμμετείχαμε στην πορεία.

Στα 50 λεπτά που μεσολάβησαν, φαντάζομαι (και όλοι οι δικηγόροι το ίδιο φαντάστηκαν) ότι αυτός ο παπάρας (και συγχωρήστε το μένος παρακαλώ) πήρε και δέχτηκε τηλέφωνα από πολύ ψηλά. Οι δικηγόροι έπεσαν απ’ τα σύννεφα και άρχισαν να τραβάνε τα μαλλιά τους, και μέσα από μία αστεία και υποτιμητική για την υποτιθέμενη «δημοκρατία» μας διαδικασία, που κράτησε δυόμιση ώρες, έπεισαν το τριμελές πλημμελειοδικείο ναι πλειοψηφήσει (!!!!!!!!! και όχι ομόφωνα) να διατάξει την άρση της κράτησης μας. Η αξιότιμη πρόεδρος, θεωρούσε ότι έπρεπε να φύγουν μόνο οι τραυματίες, πρόταση χωρίς καμία δικονομική λογική.

Τελικά κρατήθηκε ένα παιδί, ο Κώστας, που δεν ήταν φοιτητής και άρα ανήκε σε πιο ευαίσθητη κοινωνική μερίδα, και δεν είχε αυτή τη «νεφελώδη» ασυλία της ιδιότητας του φοιτητή που χαρακτήριζε τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό και παρόλο που τον έπιασαν μαζί με μας του φόρτωσαν και απόπειρα σωματικής βλάβης σε συγκεκριμένο αστυνομικό. Τα παιδία που φορτώθηκαν με τα κακουργήματα εξετάζονταν ξεχωριστά, και έμειναν προφανώς μέσα σε συνθήκες χειρότερες απ’ τις δικές μας.

Τη Δευτέρα το πρωί πήγαμε στο δικαστήριο πάλι. Τη δικογραφία την έλαβαν οι δικηγόροι στις 11:30 και εμείς δικαζόμασταν στις 12. Πήγαμε να μπούμε στην αίθουσα οι πρώτοι κατηγορούμενοι κατά τις 4 αν θυμάμαι σωστά. Μέσα λοιπόν στην αίθουσα ήταν οι δικηγόροι, 30 περίπου ασφαλήτες, και περίπου 15-20 ένστολοι αστυνομικοί. Έξω από την αίθουσα υπήρχαν παρατεταγμένα ΜΑΤ. Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, αφού οι μπάτσοι και οι δικαστές δεν τους άφησαν να μπουν με τη δικαιολογία ότι «δεν χώραγαν στην αίθουσα»!!! Πώς να χωρέσουν, με 50 αστυνομικούς και 49 κατηγορούμενους?????? Είπαμε, έπιασαν την Αλ Κάιντα, οι μαλάκες.

Ξεκίνησε η δίκη με τους γονείς απ’ έξω, οι δικηγόροι σύσσωμοι ζήτησαν αναβολή εντός του 15μέρου λόγω του ότι έλαβαν πολύ αργά τη δικογραφία. Και λίγο πριν κάνει την εισήγηση η εισαγγελέας , ακούμε από τον διάδρομο φωνές και φασαρία. Μπαίνει ένας μέσα στο δικαστήριο και φωνάζει «Ένα γιατρό, ένα γιατρό, έπεσαν δακρυγόνα έξω από το δικαστήριο». Φοβερή αναμπουμπούλα, αφού τα χημικά άρχισαν να πιάνουν και εμάς που ήμασταν μέσα στην αίθουσα. Ένας πατέρας προσπάθησε να μπει μέσα και έφαγε κάτι ψιλές με τα γκλομπ, ενώ ένας αλήτης ΜΑΤατζής τον ψέκασε εξ’ επαφής στο πρόσωπο. Σημειώνω εδώ ότι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο και απαγορεύεται ρητά ακόμα και από την αστική δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος λιποθύμησε και έγινε μπλε, έτρεξαν κάποιοι να τον βοηθήσουν, κάποιες άλλες μανάδες έπεσαν στα σκαλιά της εισόδου του δικαστηρίου, γενικά φοβερή αναταραχή. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες του τι έγινε έξω αφού ήμουν μέσα, αλλά ξέρω ότι η εισαγγελέας έτρεμε και αυτή λέγοντας ότι προτείνει να πάρουμε την αναβολή. Επίσης ξέρω ότι οι ένστολοι που ήταν μέσα αναρωτιόντουσαν δυνατά, πώς είναι δυνατόν να έχουν τόσο μαλάκες συναδέλφους. Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που απαγορεύει τη χρήση των χημικών μέσα στα δικαστήρια συγκεκριμένα. Στο Ελλαδιστάν όμως, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Με τα πολλά φύγαμε, και μετά από λίγες ακόμα μικροαναταραχές.

Θα περάσει η τρομοκρατία? Πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε, και να μην απαντήσουμε επιπόλαια όχι. Γιατί αν δεν θέλουμε να περάσει, απαιτούνται πολλά περισσότερα από αυτά που κάνουμε, και το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η κοντόφθαλμη τρομολαγνεία που χαρακτηρίζει την πραγματικά χαμένη (και όχι αναβεβλημένη) εξεταστική. Το πρόβλημα μάλλον είναι αρκετά πιο ευρύ, και ελπίζω να μπορέσουν να το δουν αρκετοί άνθρωποι. Ας αναρωτηθούμε λίγο για το πανεπιστήμιο που υπερασπίζουμε και για την κοινωνία που ζούμε γενικότερα, τώρα που έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οποιοσδήποτε από εσάς στην θέση μου. Ας αναρωτηθούμε λίγο για την «δημοκρατία» μας. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει δράση ανάλογα με το πώς εκείνος θεωρεί σωστό, και όχι μόνο στα πλαίσια μίας παράταξης. Σας παρακαλώ να είστε δυναμικοί την Πέμπτη, αλλά και κάθε μέρα. Εγώ λόγω της κρατικής τρομοκρατίας δεν μπορώ να έρθω στην πορεία, για να μην επιβαρύνω την θέση μου, και με μία έννοια, η κυβέρνηση πέτυχε αυτό που ήθελε. Και μην ξεχνάτε ότι ακόμα 11 φοιτητές και ένας εργαζόμενος βαρύνονται με χειρότερες κατηγορίες απ’ τις δικές μου, και μόνο από τύχη δεν μου φόρτωσαν και εμένα τις ίδιες. Οι 12 αυτοί άνθρωποι χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.

Οι δικηγόροι άρχισαν να λένε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν να δουν από τη χούντα. Σας καλώ να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα από τα παραπάνω, και ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός.

Α. Δ., Μηχ. Η/Υ κ’ Πληρ.
Πολυτεχνείο Πατρών"

Επεξήγησις των φωτογραφιών:
Ο Βυρωνικός στρατός μπαίνει στην Αθήνα. Χιλιάδες αναρχικοί συνωστίζονται στην πλατεία Συντάγματος.

Το κείμενο το έστειλε ο αγαπημένος Αλ.Ζ. και τον ευχαριστώ, όπως κι όλους το ξαναέστειλαν. Ας το αναδημοσιεύσουν όσοι μπορούν - ας κάνουμε ότι μπορούμε για την αλήθεια. Και την αλληλεγγύη, που σημαίνει πάντα.

Οι δικηγόροι είναι ασχετοι: τα ίδια γίνονταν και το '80 και το '90. Και χειρότερα. Και απο ΠΑΣΟΚ κι απο ΝουΔου.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Χαριν στω στους φωτορεπόρτερ που έδωσαν τη δουλειά τους για το ανακριτικό έργο και στους Κώστα, Π και Δ για την βοήθεια
.


υγ Τιμή και Δόξα στην κυρία Ρεπούση για τα μαθήματα απαράμιλλου στυλ γραφής των ιστορικών γεγονότων.

17 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Blogger Pan έφα...

Όπως έγραψα και εγώ, τα βλέπω τα θύματα- κυριολεκτικά και μεταφορικά - που έρχονται. Κυρίως επειδή, όπως καταλαβαίνω, δεν δείχνουν τα κεφάλια των ηλιθίων της κυβέρνησης να αλλάζουν απόψεις και μεθόδους.

3/15/2007 01:07:00 μ.μ.  
Anonymous vetdino έφα...

ok για τα επεισοδεια στο κέντρο της αθήνας!! είναι κοινώς αποδεκτό πως οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν είσαι σαϊνια, και ασφαλώς η κυβέρνηση έχει τραβήξει πολύ το σκοινί (απορώ γιατί δεν κάθονται σε ένα τραπέζι να μιλήσουν για τις αλλαγές που όλοι συμφωνούν πως χρειάζεται το ελληνικό πανεπιστήμιο).

από την άλλη όποιος καίει τον άγνωστο στρατιώτη είναι για πολλές μάπες!!

υγ: ε όχι και μπράβο στη ρεπούση που "οι έλληνες συνωστίζοντας στην παραλία της Σμύρνης" για όνομα του θεού!!

3/15/2007 03:17:00 μ.μ.  
Blogger ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ έφα...

Πλέον η ευθύνη δεν είναι στους αστυνόμους. Δεν είναι στον Πολύδωρα. Eίναι στον Πρωθυπουργό. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Αυτός φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι έγινει και ότι θα ακολουθήσει.

3/15/2007 05:14:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Εδώ, Παν μου, βγηκαν στα καναλια ο πρωην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κι η συζυγος και θυγατερα, αμφότεροι υπουργοί, και μας είπαν ότι τους έχουν δείρει τα ΜΑΤ - τι λεμε τωρα...

Συνάδελφε κτηνίατρε, αυτό για τη ρεπούση ήτο ειρωνικόν - το περί στρατου και συνωστισμου αναρχικων στην επεξήγηση ξαναδες το.

3/15/2007 07:26:00 μ.μ.  
Blogger Pan έφα...

Σήμερα που δεν έπρεπε να γίνει κάτι δεν έγινε. Ασταδιάλα ρε.

3/15/2007 07:38:00 μ.μ.  
Blogger the BluElephant έφα...

ντροπή σε όλους

στους μπάτσους που το αίμα τους έγινε δολοφονικό
στους φοιτητές που δεν κάνανε και πολλά για αντίσταση
στους αναρχικούς, που εξ αγνοίας τους γίνανε μέρος του συστήματος
και σε εμάς…
… που γίναμε όλοι θεατές

3/16/2007 12:43:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Να χιλιοευχαριστήσω εδώ όλα τα παιδιά που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έξω από τη ΓΑΔΑ. Τους ακούγαμε έξω από το παράθυρο του εισαγγελέα που ήταν στον
6ο όροφο να φωνάζουν και ήταν απίστευτη η ψυχολογική βοήθεια (στο διάδρομο που μέναμε δεν είχαμε παράθυρα). Η αλληλεγγύη βοηθά πραγματικά πολύ και είναι ανεξάρτητη κομματικών φραγμών.


Αυτό, πέρα από όσα άλλα έτυχε κάποτε να νιώσω κι ο ίδιος σε μία παρόμοια περίσταση (όχι φίλτατε Α. Δ., αν διαβάσεις τούτες τις γραμμές, δεν ήταν επί της γνωστής επταετίας, ήταν καμιά δωδεκαετία πιο πριν από σήμερα) ήταν αυτό στο οποίο κούνησα το κεφάλι σκεφτόμενος:
"Καλά τα λέει,
σωστά τα βλέπει"

Χάνουμε τη ματιά και τη σκέψη την ανθρώπινη, και τυφλωνόμαστε απέναντι στους ανθρώπους.
Δεν τους βλέπουμε,
δεν τους ακούμε,
δεν τους σκεφτόμαστε.
Έτσι,
σκεπτόμενοι σαν νυχτοπλάσματα,
σαν ζόμπι,
αφανίζουμε την ανθρώπινη μας υπόσταση.

Αν και αμφιβάλω για το αν θα το διαβάσει κάποιος που δε θα το διάβαζε κι εδώ, θα το αναδημοσιέψω και εκεί που μπορώ το κείμενο αυτό.
Για αυτόν που υποθέτω πως μπορεί και να υπάρχει και έτσι διατηρώ αμφιβολίες.

Για όσο βαραίνουν αυτές οι λέξεις:
Καλό κουράγιο εύχομαι,
σε όλους όσους είναι σε αυτή τη θέση,
είτε εδώ, είτε αλλού.
Είτε φοιτητές, είτε όχι.
Πιο φιλικά προσκείμενος
προς τους μη φοιτητές,
γιατί με μεγαλύτερη ανιδιοτέλεια
βρέθηκαν, με τον όποιο τρόπο
τους υπαγόρευε ο λόγος τους
και το συναίσθημά τους,
η ανθρωπιά τους,
πλάι στους άμεσα εμπλεκόμενους.

Καλήν ημέρα να έχουμε.
Ευχαριστούμε κυρά για το Update.

3/16/2007 05:22:00 π.μ.  
Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα έφα...

Αγαπητέ/η vetdino κανείς δεν έκαψε κανέναν Άγνωστο Στρατιώτη. ΟΚ πήγαν κάποιοι κι έκαψαν το φυλάκιο του τσεκαδόρου (αξίας μερικών ευρώ) αλλά τα ΜΑΤ ήταν που κυνήγησαν τον χύδην κόσμο πάνω στο μνημείο και έριξαν τις σκατοβομβίδες τους μέσα στο πλήθος. Μην αναχαράζουμε την προπαγάνδα...

3/16/2007 01:23:00 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος έφα...

Δεν μπορώ αν καταλάβωτί ακριβώς συμβαίνει. Βλέπω τους κρανοφόρους και τους κουκουλοφόνους με τις τσάπες ακι τους κυβόλιθους, βλέπω τους αστυνομικούς να έχουν αφηνιάσει και να έχουν εκχυδαϊστεί όσο ποτέ, βλέπω στη μέση τους φοιτητές. Αλλά πού αρχίζει η μια΄ομάδα και πού τελειώνει η άλλη, δενμπορώ να διακρίνω.

Δεν ξέρω αν γιαυτό το χάος φταίει η κυβέρνηση, αν έχουν δίκιο όσοι καταγγέλουν τους γνωστούς-γνωστούς ως προβοκάτορες της αστυνομίας. Να πω την αλήθεια μού φαίνεται κάπως απίθανο. Γιατί να τους ΦΤΙΑΞΟΥΝ;;; Αφού μπορούν απλά να τους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ;;;

Φταίει δεν φταίει όμως η κυβέρνηση ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ, είναι κυβέρνηση, και σίγουρα φταίει ΠΑΘΗΤΙΚΑ, δλδ θα έπρεπε να έχει ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ δώσει ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΥΣΗ, και ΟΧΙ χτυπώντας δικαίους και αδίκους, μπουζουριάζοντας τυχαίους φοιτητές και εκσφενδονίζοντας ζαρντινιέρες... ,

3/16/2007 03:27:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Μιραντολίνα
Καλά έκανες κ το δημοσίευσες.

Βλάπτεις την πατρίδα όταν καις το φυλάκιο αλλά όχι όταν δέρνεις 20άχρονα παιδιά. Σε μπαγλαρώνουνε όταν διαμαρτύρεσαι για καλύτερη παιδεία κ όχι όταν ψηφίζεις αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, καταδικάζοντας γενιές κ γενιές στην αμάθεια.

ΥΓ. Θυμάμαι πριν χρόνια σε ένα νοσοκομείο, που ένας μεγαλοδεξιός είχε στείλει την γυναίκα του αιμόφυρτη από το ξύλο. Ναι αυτός που καταλάβατε είναι.

3/16/2007 04:18:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

mazepsou mi se mazepsou.-

3/17/2007 01:06:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Αγαπητή Μιραντολίνα,
Η κυβέρνηση φταίει, η προηγούμενη κυβέρνηση σίγουρα φταίει(είχε τόσα χρόνια να λύσει προβλήματα και δεν το'κανε), άχ και κείνη η γραφική ΣΥΝουρά του ΠΑΣΟΚ που όλα τα κρίνει εκ του ασφαλούς, το ΚΚΕ που κάνει την πάπια φταίει(δεν έχουμε ξεχάσει τους οικοδόμους του ΚΚΕ με τα ρόπαλα, έξω από το πολυτεχνείο πριν από μερικά χρόνια που χτυπούσαν τους καταληψίες), αλλά τελικά ποιοί είναι αυτοί που μένουν ασύλληπτοι και γιατί;
Γιατί πάντοτε όσοι συλλαμβάνονται, είτε έξω από τα γήπεδα, είτε στα σπασίματα δεν έχουν ποτέ σχέση με αυτά;
Γιατί κάποτε όταν εμείς είμαστε στους δρόμους δεν σπάγαμε ποτέ τις περιουσίες των άλλων, αλλά μόνο με τα ΜΑΤ πολεμούσαμε;
Θλίβομαι, δεν έχω απαντήσεις, και το μόνο που βλέπω είναι ένα θλιβερό φοιτητικό κίνημα, ανίκανο να περιφρουρεί τις πορείες του, και να καπελώνεται από τους φοιτητοπατέρες του...

Ένας παλιός μαχητής των δρόμων, έτοιμος να ξανακατέβει στους δρόμους, όταν θα υπάρξει κίνημα με ουσιαστικά αιτήματα...

3/17/2007 12:09:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Τελευταίε ανώνυμε, μάλλον δεν έχεις καμμία επαφή με αυτά τα παιδιά. Είναι ακομμάτιστοι, πολιτικοποιημένοι, σοβαροί και γεμάτοι ζωή και δύναμη. Είναι μία υπέροχη γενιά.

Και επίσης, είναι περίεργο ένας αγωνιστής των δρόμων να μη θυμάται το παλιό καλό "χωρίς αστυνομία καμμία φασαρία". Εκεί ειναι η απάντηση. Τέλος, και στα δικά μου νιάτα υπήρχαν ανεγκέφαλοι που έσπαγαν τις περιουσίες πολιτών (Αυτοκίνητα, βιτρίνες και τα συναφή). Όπως και ΚΝΑΤ υπήρχαν.

3/17/2007 02:11:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Να σας πω μια ιστορία από παλιά;
όταν ήμουν 17-18 ('85) αισθανόμουν την ανάγκη να συμμετέχω στην πορεία για τη γιορτή του Πολυτεχνείου αλλά δεν ήθελα να είμαι κάτω από την ομπρέλλα των ΚΝΑΤ, χώρος που άλλωστε ήταν αντίθετος στην εξέγερση το 73 γιατί δεν την έλεγχε. Αισθανόμουν ότι ο φυσικός μου χώρος ήταν το τελευταίο μπλοκ. όπου όμως υπήρχαν και κάποιοι τύποι πολύ θυμωμένοι -με τον μπαμπά τους βασικά... κι ετοίμαζαν τις μολότ από την προηγούμενη..Κάποιοι κατάπιναν και διάφορα που τους έκαναν πιο θυμωμένους...Κι έμπαιναν και χουλιγκάνια οπότε άκουγες και διάφορα σχετικά συνθήματα.
Ξεκινούσε λοιπόν η πορεία και κάποια στιγμή άρχιζαν να πέφτουν οι μολό και οι πέτρες από την "εμπροσθοφυλακή" του μπλοκ. Ο κόσμος πίσω δεν έβλεπα να είχε καμιά τέτοια διάθεση όπως κι εγώ. Αλλά μετά κι μπρος κι οι πίσω τρέχαμε να γλυτώσουμε το ξύλο και τα δακρυγόνα με την αδρεναλίνη νά 'χει χτυπήσει κόκκινο! Δεν μπορώ να σας πω ότι το απολάμβανα.. Απλά είχα την αίσθηση ότι ήμουν κάπου όπου γινόταν κάτι σημαντικό. Πάντως το κόκκινο πανί, αυτό που πυροδοτούσε τη μάχη ήταν η παρουσία των μπάτσων. Αυτό ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που είχα καταλάβει τότε.
Υπάρχει και συνέχεια στην ιστορία. ενδιαφέρεστε για το δεύτερο μέρος;

3/18/2007 10:06:00 π.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Τι ειν αυτό τώρα; κομμεντ με κληφχανγκερ;

3/18/2007 10:50:00 π.μ.  
Blogger marquee de mud έφα...

"...ενδιαφέρεστε για το δεύτερο μέρος;"

NAI NAI!

3/18/2007 02:32:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΠΚΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ!ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΞΥΛΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΚΕΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ!!!

4/08/2007 02:31:00 π.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...