8.11.06

Τιμή στους πρωτοπόρους

Ξεκίνησε από μια ομάδα φίλων που ήθελαν να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του νέου ελληνικού κινηματογράφου. Εραστές του υψηλής ποιότητας trash, λάτρεις του καραταλαντούχου καραζενπρεμιέ Κώστα Τσάκωνα, αποφάσισαν μια ομαδική παρέμβαση στο διάσημο κινηματογραφικό site International Movie Data Base, ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά το όνειρό τους:

να αναγνωριστεί διεθνώς το έργο του καλλιτέχνη και μάλιστα το - αδικαίωτο μέχρι σήμερα- αριστούργημα του μεγάλου μας ηθοποιού,
"Η Μεγάλη Απόφραξη".

Έτσι, με μόνο όπλο την αγάπη τους, τα δεκάρια τους, το χρόνια καλλιεργημένο από το Μπακογιαννόπουλο κριτικό τους πνεύμα (Χαίρε Ιούλιε Καίσαρ Δρούσε Γερμανικέ!) και τη στήριξη σινεφίλ με θητεία στον αλήστου μνήμης Βού Εξώστη, αζ μάι χαμπλ σελβ, κατάφεραν να ανεβάσουν την ταινία στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ελληνικών ταινιών και να της χαρίσουν μία θέση μεταξύ των αριστουργημάτων του διεθνούς ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Με το νου στραμμένο στο φεστιβάλ που έρχεται, και την καρδιά στην πόλη μας, καλώ λοιπόν δια του παρόντος ποστακίου, τους αγνούς φαν του ανεπιτήδευτου ελληνικού τραςh του 80, να τιμήσουν με ένα ακόμη 10άρι ή, έστω, μια εποικοδομητική κριτική την ταινία, προσφέροντας έτσι στην αναγνώριση της νεώτερης ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης και εκτός συνόρων.

Το ποστ χαρίζεται στον Φύλαρχο και τη βασίλισσά του και στον Μαύρο Πρόβατο που άφησε να εννοηθεί ότι είναι one of the boys.

υγ Ενα έχομεν να δηλώσομεν: Τσακωναζ Ρουλζ! Agelopoulos, eat our dust, ρε!

7 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Anonymous Ανώνυμος έφα...

Την έδωσα την ψήφο μου.

Πήρα και φόρα να αφήσω ολιγόλογο σχόλιο

«Simply the archetypal lexoparavatikotis»

Αλλά λέει θέλουν δέκα (!!!) γραμμές τουλάχιστον. Αυτό δεν είναι σχόλιο, είναι τα πρακτικά της συμφωνίας της Γιάλτας (δεν αστειεύομαι).

11/08/2006 11:07:00 μ.μ.  
Blogger THE_RETURN έφα...

Ε ..δεν το συζητάμε !

Ο Τσάκων ο Φιλόσοφος είναι μια επιστήμη από μόνος του!

Εύγε στα παιδιά!

Διότι οι ταινίες του Τσάκωνος έχουν αφήσει όχι μόνον εποχή αλλά και αυτή την εποχή πολύ οπίσω! (μιλάμε για avant garde - όχι αστεία)

Ένας φαν του αγνού, ανόθευτου σινε-τραςh (διατηρώ τη σημειογραφία σου επ'αυτού).

11/08/2006 11:53:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Ίσάξιος κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα των ξεσκέπαστων Ελλήνων κωμικών, από τον Βέγγο και τον Γκουσγκούνη έως τον Τέλη Σαβάλα και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, ο αξεπέραστος Κ.Τ. άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική γελιόσφαιρα και η απουσία του είναι κάπως ανησυχητική - με δεδομένη την ανατολή ενός νέου, άχρωμου, άοσμου και προπάντων κατασκευασμένου "νεανικού" χιούμορ... Από τις μεγάλες του στιγμές : ήταν παλιά εκτελωνιστής (!!!), έχει κτίσει μόνος του ένα τριώροφο στη Νέα Σμύρνη, και μετράει έναν χαμένο έρωτα στο πρόσωπο της cult γυμνάστριας και TV περσόνας Βέρας Γκούμα η οποία τον παράτησε για μια σύντομη περιπέτεια με διάσημο "αναρχοκουλτουριάρη" υπουργό (αποδεικνύοντας ότι η ζωή είναι ο καλύτερος σεναριογράφος κι εγώ μεγάλη κουτσομπόλα...) - Respect!!!

11/08/2006 11:57:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Χαιρετώ την εκλεκτήν ομήγυρι - πολύ χαίρομαι που το κίνημα παραμένει ακμαίο!

ιν- Εμ, άλλο ντάλα κι άλλο της Παρασκευής το γάλα! - μοουντ

11/09/2006 12:32:00 π.μ.  
Blogger still ill έφα...

Επιτέλους αναγνωρίζεται η αξία του ανθρώπου που μας έδωσε ταινίες όπως η "Κλασική περίπτωση βλάβης" και το "Ο κόμης Τσάκωνας και οι δρακουλίνες του".Ταινίες που απαραιτήτως περιλαμβάνονταν σε ιδιωτικές προβολές-ρετροσπεκτίβες της cult ελληνικής παραγωγής.
Αν και στο μικρό του πέρασμα απ΄το "Όλγα Ρόμπαρντς" του Χρήστου Βακαλόπουλου είχε βγει εκτός κλίματος βιντεοταινιών,κατάφερε ωστόσο να διατηρήσει και εκεί το απαράμιλλο αφαιρετικό του ύφος.

Ασυζητητί λοιπόν,Τσάκωνας:ντι πουάν.

11/09/2006 01:38:00 π.μ.  
Blogger aeipote έφα...

Ε, καλά δεν θα τσακωθούμε και για τον Τσάκωνα. . .

Καλό Απόγευμα!

11/09/2006 01:37:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Από το απλό μέλος της μικρής αυτοδιοικούμενης φυλής, θερμές ευχαριστίες για την αφιέρωση - θα πράξουμε κι εμείς τα δέοντα για την αποκατάσταση του ονόματος του δασκάλου...

11/10/2006 04:32:00 μ.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...