16.11.06

Ελα ρε ΠΑΟΚάρα!

Επειδή, όπως είδατε, ο έρως κι ο βήχας δεν κρύβονται, στην παρούσα λοκάντα, ποστάρω έκθεσιν ιδεών περί της ομαδάρας, γραμμένη από μαθητή γυμνασίου, το 1986. Τηρώ τη σύνταξη κι ορθογραφία του κειμένου. Είχε πρωτοανέβει στην ευλογόσφαιρα ως σχόλιο στο ευλογ του Ανχελίτο. Του αξίζει μια θεση ποστ όμως – οπότε ιδού.

"Έκθεση 4η
Θέμα: Χαρακτηρίστε τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας. Εγώ τον χαρακτιρίζω άμιαλο και καλόψυχο γιατί με το στρατό του νίκησε τους τούρκους κι έκανε την Αθήνα ελλινικιά πόλη και τώρα οι Αθηναίοι μας βρίζουν βούλγαρους κι ένα σωρό άλλα, αντοί να μας εκτιμούν.

Το 1982, που έπαιζε ο ΠΑΟΚ με την αεκ για το κύπελο στον τελικό (η αεκ είναι αθηναικιά ομάδα) μέσα στην Καλογρέζα, ο αγώνας άρχισε και ο ΠΑΟΚ έπαιζε τρομερό παιγνίδι και τότε όλοι οι αθοιναίοι φώναζαν βούλγαροι και βούλγαροι. Τότε ο ΝΙΚΟΛΑΣ ο οργανωτής της κερκίδας 4 του ΠΑΟΚ, κατέβασε τη σημεούλα της αεκ και της έβαλε φωτιά κι αμέσως φώναζαν όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ χανούμια και πολλά άλλα συνθίματα. Οι παίκτες της αεκ χτύπησαν τους παίκτες μας και ο ΚΟΥΔΑΣ δεν μπορούσε να παίζει καλά και χάσαμε το παιγνίδι.

Μετά τον αγώνα εγιναν φασαρίες σπάσανε 5.000 καρέκλες. Όταν παίζουμε μες στην έδρα της αεκ οι ΠΑΟΚτζήδες κάνουν κερκίδα και φωνάζουν υπέρ του ΠΑΟΚ. Ενώ όταν παίζουμε στην έδρα μας δε μπορεί να έρθει ούτε ένας όχι μόνο από την αεκ αλλά από όλες τις ομάδες. Όταν έρχονται οι αεκτζήδες με το τραίνο δε μπορούν να κατέβουν γιατί τους παιριμένουν οι ΠΑΟΚτζήδες και θα φάνε ξύλο αν κατέβουν.

Φέτος ξεσκίσαμε τον Ολυμπιακό 4-1. Το 4 ηταν συμβολικό νούμερο, τέσσερα ονομάζεται η κερκίδα του ΠΑΟΚ. Έγιναν τα επισόδια με τους αστυνομικούς αλλά η νίκη δεν αλλάζει. Και στο Αλκαζάρ χάσαμε από τη Λάρισα γιατί έγιναν φασαρίες, χτυπίθηκαν οι παίκτες μας και χάσαμε τον αγώνα ενώ προτού τις φασαρίες κερδουσαμε 1-0. Στο τέλος του αγώνα όμως έφαγαν ξύλο οι λαρισινί και μας τιμορίσαν.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ΠΑΟΚτζής. Πηστευε στον ΠΑΟΚ και γι αυτό έφτασε μέχρι τις Ινδίες. Πρώτα πήγαινε ο δικέφαλος (το σήμα του ΠΑΟΚ) και από πίσω ο Μ. Αλέξανδρος. Ο Αλέξης τον είχε σα θεό του γι αυτό τους νικούσε όλους κι ο Αλέξανδρος πέθανε επιδεί μια μέρα όταν ξύπνησε πρωί πρωί δεν είδε το δικέφαλο ψηλά στον ουρανό και τον έπιασε μια στενοχώρια μελαγχολία. Ενώ ο δικέφαλος είχε ένα μικρό αγώνα με την αεκ. Πήγε έκανε τον αγώνα του, νίκησε 6-1 και μετά γύρισε να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του με το Μ. Αλέξανδρο, τον πιο πιστό του σύντροφο αλλά δυστυχώς τον βρήκε νεκρό.

Ο Μ. Αλέξανδρος με τη γέννησή του έφερε και τη λύτρωσει των ΠΑΟΚτζήδων γιατί γενίθικε το 1926, ακριβώς τη χρονιά που ιδρύθυκε ο ΠΑΟΚ. Η Αθήνα χρωστά πολλά στη Θεσσαλονίκη κι ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα του Θεού. Όταν κατέβηκε ο Χριστός στη Θεσσαλονίκη ο θεός του είπε "πρόσεχε τον ΠΑΟΚ και τα μάτια σου". Γι αυτό όσοι πιστεύουν στον ΠΑΟΚ πάνε στον παράδισο. ΠΑΟΚ -Πανθεσσαλονίκιος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπόλεως. ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί".

υγ1 Μ. Αλέξανδρος ήταν το παρατσούκλι του Κούδα, για όποιον δεν καταλαβε.
υγ2 Ένα κείμενο περί της ομαδάρας, που γράφτηκε για τη LiFO που κυκλοφορεί, δεν παραδόθηκε λόγω των γνωστών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Θεώρησα σωστό να το ποστάρω εδώ.
Υγ3 Ελα ρε ΠΑΟΚαραααα!

11 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Blogger Greg έφα...

Χαϊδάρι!
Χαϊδάρι!

11/16/2006 09:08:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Προφανώς ο νεαρός Γυμνασιόπαις είναι ο τριανταπεντάρης Αρχηγός της κερκίδας 4 σήμερα... Ακόμη και η ομιλία του είναι ...ανορθόγραφη! Χαχαχαχα!!! Εύγε, ακόμη μια φορά.

11/16/2006 09:39:00 π.μ.  
Blogger Ttallou έφα...

αυτό δεν είναι ΠΑΟΚ, είναι μΠΑΟΚ ρε!

11/16/2006 09:41:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

ζωή.

όπως.

το πρωτάθλημα.

του 85.

θέλω.

11/16/2006 02:06:00 μ.μ.  
Blogger Juanita La Quejica έφα...

85. Ιούνιος.
Αρωγή και ευδοκίμηση.
Τέλος του πρώτου κύκλου.
Πότε πέρασαν τα χρόνια;
Πού πήγε το γήπεδο της ΑΕΚ; Χωράφι σήμερα. Μήπως ο Ιωνικός; Ξέφραγο αμπέλι. Επαγγελματικό πρωτάθλημα σου λένε μετά. Ουστ!

11/16/2006 04:15:00 μ.μ.  
Blogger Filotas έφα...

Άιντε ΟΜΑΔΑΡΑ!!!

11/16/2006 07:32:00 μ.μ.  
Blogger Caesar έφα...

Κουδας, Παρίδης, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Γούναρης, Σαράφης, Φουντουκίδης, Στέφας, Αποστολίδης, κι από κοντά η Αγία Βαρβάρα κι η οδός Κονίτσης, Άνω Τούμπα-Ν. Μενεμένη, Νο 14 ΟΑΣΘ, κι η μεγάλη αλάνα, κι ο δρόμος για το Κρυονέρι και το Σέιχ Σού Και δεν ήταν το '85 αλλά το '70 - '75 η εποχή της αντιπαροχής, κι η μεγάλη ομάδα του βορρά να σου παίρνει τα μυαλά στα χρόνια τα παλιά που δεν θα έλθουνε ξανά.

11/16/2006 10:11:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Αχ, παίδες, που θα πάει... Πάλι με χρόνους με καιρούς...

11/16/2006 10:51:00 μ.μ.  
Blogger Thief42 έφα...

μια διόρθωση μόνο, δεν είναι μΠΑΟΚ.
ζμΠΑΟΚ είναι, όπως ζμπούτσαμ, ο γνωστός ποδοσφαιριστής.

11/17/2006 12:43:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Εγώ είμαι γιός Κωνσταντινοπολίτη και κατοικώ στην Θεσσαλονίκη όπου και γεννήθηκα. Στην αρχή και εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν βαζελάκια, αλλά ο αδελφός το 1988 και εγώ το 2001 κατηχηθήκαμε και χειροτονηθήκαμε κάτω από το δικέφαλο αετό.

Θα ήθελα να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη, για να αγοράσω ένα χωράφι στην Πόλη και να χτίσω και να ξανακάνουμε τον Ερμή, την ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου της Πόλης και να καταργήσουμε τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, είναι ασύμφορος πια. 6,2 δις λέει ο Γούμενος για να ξαναστηθεί η ομάδα στα πόδια της...

11/18/2006 12:17:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Όμορφα και τα δύο κείμενα (όπως και όλο το μπλογκ), το καθένα με την τρέλα του! Αλλά βρε, Μιραντολίνα, κοτζάμ Ηπειρώτισσα κι ένα κείμενο για τον "ΠΑΣ-ΠΑΣ Γιάννενα τον Άγιαξ της Ηπείρου" δε μας έχεις γράψει! Περιμένουμε...

11/19/2006 09:32:00 μ.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...