24.11.06

Τζιμάκος vs Δημητρίου Πανούση 1-0

Και ιδού έγγραφον ιστορικό, τριακοντούτες και με όλους του τους οδόντας, υπογεγραμμένο υπό Δημητρίου Πανούση. Ούτως, ο νεαρός τότε καλλιτέχνης, ενημερώνει την Εθνικήν Τράπεζα της Ελλάδος δια την απόφασήν του να εγκαταλείψει, φευ, την τραπεζική του καριέρα και να ακολουθήσει την καρδιά του (follow his heart) και το κολάν ντρες κοουντ του.

κάντε κλικ επάνω
Ευχαριστώ office_mate για αποστολήν, όβερ. Αφιερώνω στην καρδιά μου, που ετοιμάζεται να τα βροντίσει και να φύγει, οου γέα. Διζ σhουζ α' μέηντ φο' ουοκιν, ναι.

8 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Blogger ΠΡΕΖΑ TV έφα...

Καλα εκανε.Τωρα βγαζει πιο πολλα πουλοντας στη πιστα την ιδεολογια και τα ιδανικα του!!!

11/24/2006 12:54:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Αυτό ονομάζεται μαγκιά! Όσο για την πρέζα, πιστεύεις ότι γνώριζε εξαρχής ότι θα τα κατάφερνε να βγάζει χρήμα 'πουλώντας στην πίστα την ιδεολογία και τα ιδανικά του';
Και για να έχουμε και καλό ρώτημα, για ποια ακριβώς ιδανικά και ιδεολογία μιλάς; Εγώ ξέρω ότι το μόνο ιδανικό του Τζιμάκου είναι να διακωμωδεί τους 'πολιτικούς', λέγοντας ταυτόχρονα πολλές μεγάλες και πάνω από όλα ενοχλητικές αλήθειες.Αυτό, άλλωστε, φαίνεται ολοκάθαρα στην επιστολή του.
Και τέλος: Χίλιες φορές να βγάζει χρήματα ο Τζίμης παρά όλες οι τραγουδιάρες που εκπληρώνουν το γνωστό από φωνή μουνάρα και από μουνί φωνάρα και οι δήθεν τραγουδιστές του κώλου.

11/24/2006 03:37:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Στην ωραία μας χώρα είμαστε όλοι άμεμπτοι με την ιδεολογία και τα ιδανικά μας, γι' αυτό το έχουμε πολύ εύκολο να κατηγορήσουμε οποιονδήποτε για την παραμικρή παραχώρηση...

11/24/2006 04:58:00 μ.μ.  
Blogger THE_RETURN έφα...

Ώστε αυτός ήταν ο ..."αναρχικός τραπεζίτης" του Pessoa(!)

Μάλιστα.

11/24/2006 07:35:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Συνέχισε, καλά πας.

11/24/2006 08:08:00 μ.μ.  
Blogger THE_RETURN έφα...

Για να μην παρεξηγηθώ (απλά χιούμορ έκανα) να πάρω κι εγώ θέση στο δήθεν "ξεπούλημα" του Πανούση κ.λπ.

Έχω βαρεθεί ν'ακούω κάθε τρείς και λίγο κατηγορίες για τον τάδε ή τον δείνα καλλιτέχνη ... ότι "ξεπούλησε" τα ιδανικά του, ότι "πρόδωσε" το ένα, "πρόδωσε" και το άλλο και δεν συμμαζεύεται.

Ανοησίες.

Ο καλιτέχνης δεν είναι πολιτικός αναμορφωτής. Πολλώ δε μάλλον όταν δεν έσχε ποτέ τέτοια πρόθεση μέσα από το έργο του.

Όλες αυτές οι αρνητικές αιτιάσεις είναι ένα είδος καλλιτεχνίζοντος πουριτανισμού και υποδηλώνουν μια νοοτροπία ογκολιθικής παλαιοντολογικής σοβιετούχου αριστεράς (από ΚΚΕ και χειρότερα..).

Πολλοί άνθρωποι κοιτάνε τόσο συχνά στις ..τσέπες ενός καλλιτέχνη λες και είναι ...εφοριακοί.

Είναι το λιγότερο αστείο...

11/24/2006 08:52:00 μ.μ.  
Blogger aeipote έφα...

Ωραιότατο κείμενο και μπράβο στον συντάκτη! Και μόνο που απέφυγε την σχετική ξύλινη γλώσσα και τα έγραψε όπως τα σκέφτηκε σημαίνει πολλά. . .

Καλή Βραδυά

11/25/2006 11:11:00 μ.μ.  
Blogger Μάρκος έφα...

Μπράβο στο παληκάρι που άφησε τη μόνιμη και σίγουρη δουλειά στην τράπεζα για να κάνει το γούστο του. Ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Και ίδιον των νέων.

Αίσχος και όνειδος όμως στη μετεξέλιξη εκείνου του παληκαριού που στην προσπάθειά του να κάνει σάτιρα και να ασκήσει κριτική σε ένα δημόσιο πρόσωπο, ξεφτιλίζει τον ίδιο του τον εαυτό με το να εμφανίζει την εικόνα της Παναγίας με το κεφάλι μίας κότας.

Κανένας σεβασμός στο γελοίο υποκείμενο που ονομάζεται Τζίμης Πανούσης.

Θαυμασμός, από την άλλη, στον νεανία Δημήτρη Πανούση που ξεβολεύτηκε αυτοβούλως για να κάνει το δικό του.

12/06/2006 03:20:00 μ.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...