17.1.06

Παπαγαλάκια στα χρόνια της γρίπης*

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2006, στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ υπογράφει ένα σημαντικό ρεπορτάζ με όσα…θα παρουσιαστούν ως ολόφρεσκα προϊόντα ολόφρεσκων αναλύσεων ακόμη πιο ολόφρεσκων γεγονότων την επομένη, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, μετά τον τραυματισμό και τη σύλληψη ενός 28χρονου ληστή ο οποίος έχει περάσει (αλλά δεν έχει κολλήσει) για λίγο από τον αντεξουσιστικό χώρο**.

Το ρεπορτάζ του κ. Καραϊβάζ αναφέρει, όπως βλέπετε στην διπλανή στήλη- σκανάρισμα, πως, η αντιτρομοκρατική (που κάνει ότι μπορεί για να μην αντιμετωπίσει την μετα-ολυμπιακή ανεργία, όπως όλοι όσοι σχετίζονταν με την παραπροτελευταία λαμπρή εθνική μας επιτυχία**) ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχε πλάσει το σενάριο περί «τρομοκρατών» ληστών που στοχεύουν να «αναστήσουν» το «αντάρτικο πόλης» στην Ελλάδα. Εκεί αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι καταζητούμενοι ληστές τρομοκράτες είναι πέντε τον αριθμό, κάτι που παρουσιάστηκε ως «νέο στοιχείο» από αρκετά κανάλια σήμερα.

Όπως μπορείτε να δείτε, στα σκαναρίσματα που δημοσιεύονται εδώ, το κυρίως ρεπορτάζ του κ. Καραϊβάζ αποτελεί διαρροή απόρρητης έκθεσης της αντιτρομοκρατικής για την δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, προ μηνών. Αυτή τη δολοφονία, η αντιτρομοκρατική τη συνδέει με την νεόκοπη «τρομοκρατία», μάλιστα.

Στο ρεπορτάζ-αποκάλυψη της έκθεσης της αντιτρομοκρατικής αναφέρεται ότι το όπλο με το οποίο έγινε η δολοφονία «μπορεί να ήταν χορηγία της Αστυνομίας», κλεμμένο (;) από αστυνομικό. Επίσης, όπως φαίνεται σε άλλο χωριστό πλαίσιο, κι οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σπάνιες και είναι πολύ πιθανό να είναι της αστυνομίας. Δεν ξέρω γιατί δεν εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική η περίπτωση και να το κρατούσε αστυνομικός, αλλά εμένα ως πολίτι με απασχολεί, να πω την αμαρτία μου.

Επί του κυρίως κειμένου, τώρα:

Στην έκθεση της αντιτρομοκρατικής, που αποκαλύπτεται από τον ΤτΚ, ο δολοφονηθείς ειδικός φρουρός φέρεται να δέχεται ξαφνική επίθεση από τους νεόκοπους «τρομοκράτες», οι οποίοι πιθανώς, λένε οι αρχές, ήδη έχουν κλέψει όπλο έναν αστυνομικό (τα είπαμε).
Ενώ, λοιπόν, του την πέσανε «τρομοκράτες» μες στη μαύρη νύχτα και στα καλά του καθουμένου – λέει η αντιτρομοκρατική—ο ειδικός φρουρός, έτσι χωρίς λόγο και χωρίς πρόγραμμα ήταν έτοιμος για όλα (λες να το χε δει στο φλυτζάνι; ή είχε διαβάσει στο Λεφάκη ότι ο πλούτωνας ήταν ανάδρομος;). Ήταν με το αλεξίσφαιρο και οπλισμένος με πολύ χάι όπλο, που του δίνει «δυνατότητα αντίδρασης σε οποιοδήποτε επιχειρούμενο αιφνιδιασμό». Ακόμη περισσότερο, όταν δέχθηκε την ξαφνική επίθεση «είχε τη σφύρα σηκωμένη, φυσίγγιο στη θαλάμη, το δάχτυλο στη σκανδάλη». Στην επόμενη σελίδα ακόμη μια φορά αναφέρεται η «πολεμική ετοιμότητα» και το αλεξίσφαιρο του «άτυχου φρουρού». Για να τα εμπεδώσουμε. Τώρα αυτό εξηγείται; ή καλύτερα, ενδιαφέρει κανέναν να το εξηγήσει;

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν κάτι μαρτυρίες κάτι ξενύχτηδων ότι ακούσανε φωνές – όχι σαν της Ζαν ντ Αρκ, από τις άλλες τις πραγματικές. Ακούσανε, λένε, διαπληκτισμούς μεταξύ των δολοφόνων και του ειδικού φρουρού. Σαχλαμάρες, λέει η αντιτρομοκρατική. «Οι φωνές που άκουσαν οι μάρτυρες δεν είναι απαραίτητα προϊόν διαπληκτισμών».

Ακόμη περισσότερο, οι πολλαπλοί πυροβολισμοί «δεν είναι ένδειξη μίσους» και γενικώς όλα τα λογικά συμπεράσματα δεν λαμβάνονται υπ όψιν όταν δεν είναι βολικά, διότι, κύριοι, εδώ παίζεται το ψωμάκι μας κι ο αμερικάνος φίλος. Οπότε μια υπόθεση που όλα δείχνουν ότι είναι υπόθεση του υποκόσμου θα βαφτιστεί επίθεση τρομοκρατών διότι αυτό βολεύει την αντιτρομοκρατική. Α, μη το ξεχάσω – είναι κι εκείνο το καταπληκτικό που θέλει τους «τρομοκράτες» να φωνάζουν όπως «φώναζαν κι έβριζαν» αυτοί της 17Ν. Χα! Τους πιάσαμε – μιμούνται τον Κουφοντίνα, είναι οι κληρονόμοι, οι περιβολάρηδες!

Έτσι, λοιπόν, μαθαίνουμε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ, η αντιτρομοκρατική κατέληξε πως αποκλειστικός σκοπός των δολοφόνων του Αμανατίδη ήταν «η λαϊκή βία». Το σενάριο το έχουμε, το φτιάξαμε κι ησυχάσαμε. Και (όπως μπορείτε να διαβάσετε) κάνουμε και τους έκπληκτους για το πόσο γρήγορα «ανασυντάχθηκε η τρομοκρατία» στη Ελλάδα και φτιάχτηκε ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ο Αγών τους.

Ένα ακόμη συμπέρασμα απ όλα αυτά είναι πως, φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο έγκλημα. Διότι, αν υπήρχε οργανωμένο έγκλημα η αντιτρομοκρατική θα όφειλε να δουλέψει με όντως επικίνδυνα στοιχεία και να αντιμετωπίζει τα ούζι τους συχνότερα. Θα έπρεπε επίσης να αναζητεί σε αυτόν τον οπλισμένο, βρώμικο, ιδιαίτερα επικίνδυνο υπόκοσμο τον δολοφόνο του ειδικού φρουρού – για τέτοια είμαστε τώρα; Α, μη το ξεχάσω: δεν ξέρω αν προσέξατε, αλλά στην έκθεση δεν αναφέρεται ούτε μία φορά ότι υπήρξαν υπόνοιες κι υπήρξαν και δημοσιεύματα που έφεραν τον "άτυχο ειδικό φρουρό" να έχει κάποιες σχέσεις λίγο ύποπτες.
Αααα, κι αυτό μη το ξεχάσω! Απαραίτητη προϋπόθεση για να πείσουμε την κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί νέας τρομοκρατικής ομάδας είναι να ρίξουμε έξυπνα και μερικά ονοματάκια στην πίστα. Βρε, ξες τι πόρτες ανοίγει το name dropping; Βάλε ένα Σύρο κι ένα Διώτη στο παιγνίδι και να δεις τι έχει να γίνει. Πήγε, σου λέει, ποτέ να δει ληστή ο Διώτης; Όχι! Ο Διώτης βλέπει μόνο «τρομοκράτες» με έναν και μόνο σκοπό: να τους κάνει να νοιώσουν την αγάπη, to feel the Love!, όπως αναμένεται να τη νοιώσει κι ο Δημητράκης (ελπίζουμε η γυναίκα του να μη ζηλέψει).

Τι δεν έχω λυμένο:
Γιατί αυτά αυτή τη στιγμή;
Πως μπορεί η αντιτρομοκρατική να ελέγξει μια τέτοια ομάδα;
Ποιο στόχο έχει τελικά;

Κι ένα "Γιατί" λυμένο από παλιά: πάντα, όποτε χρειάζονται τέτοιου είδους μπαμπούλες, θα πηγαίνουν να εμπλέξουν τον αντεξουσιαστικό χώρο. Όχι ότι δεν υπάρχουν μηδενιστές, καθαρματάκια, προβληματικοί, πυρόκαυλα, αγράμματα, μαλακισμένα στον ή δίπλα στον αντεξουσιαστικό χώρο. Υπάρχουν. Αλλά, οι λέξεις αναρχικός κι ατομική βία δε συνάδουν – η ατομική βία, η «προπαγάνδα με δράση» τελείωσε πολύ νωρίς κι άφησε βαριά διδάγματα στον αναρχικό χώρο. Όπως περίτρανα αποδείχθηκε και με την «Ε.Ο. 17Ν» μουλούδες μετασταλινικοί υπέρ της ατομικής βίας υπάρχουν. Αναρχικοί όχι. Ούτε ένας. Δεν υπήρξε ούτε ένας αναρχικός στα έδρανα, πλην του αθώου Γιάννη Σερίφη.

υγ Ως πολίτις, ευχαριστώ τον κ. Καραϊβάζ για την πραγματικά μεγάλης σημασίας αποκάλυψή του και για το χρόνο που την έκανε. Για μένα, εξηγεί πολύ περισσότερα απ ότι έχουν εξηγήσει όλοι οι άνθρωποι των παραθύρων τις τελευταίες δύο ημέρες. Επίσης, θα παρακαλούσα τους δημοσιογράφους των καναλιών να διαβάζουν εφημερίδες. Όσο για τον κύριο Καρτσιώτη, παρακαλείται να συνεχίσει να «βιάζεται» κι ας τον μαλώνει ο κύριος (λέμε τώρα) Κακαουνάκης. Χάρη σε κάτι τέτοιες «βιασύνες» διασταυρώνεται πλήρως ότι όσοι μας λένε «αστυνομικές ειδήσεις» στην τηλεόραση είναι καθαρόαιμα παπαγαλάκια.
Τέλος, να αγιάσει το στόμα της κυριας Μαίρης Μπόση που τους είπε (του Χατζηνικολάου και των συν αυτώ) ότι αυτά τα όπλα, η συμπεριφορά και τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα νονούς του υποκόσμου. Τα ίδια είχε πει και με τη δολοφονία του ειδικού φρουρού – ότι, δηλαδή, δεν πρόκειται περί τρομοκρατικής ενέργειας. Αυτά. Κι έχε τα μάτια σου ανοιχτά, βράδυ πρωί, γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ.


*των πτηνών
**Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππάκη, στο Alter, είχε περάσει και πλέον «είχε ξεκόψει» από κάποια αναρχική ομάδα.
***Δεν ξεχνώ το ευρωμπάσκετ και την Παπαρίζου.

25 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Anonymous Ανώνυμος έφα...

Μιρανδολίνα θα έπρεπε να διδάσκεις σύγχρονη πολιτική ιστορία και κριτική σκέψη, γιατί είχα καιρό να διαβάσω ένα τόσο εύστοχο και ουσιώδς άρθρο.
Αυτά που γράφεις χαρακτηρίζονται ως ακρο-αριστερές ανοησίες στα αυτιά κάποιων αρούγκαλων, που δυστυχώς μαθαίνουν την επικαιρότητα και διαμορφώνουν άποψη ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε δημοσιογραφίσκου. Και ακόμα πιο δυστυχώς ρυθμίζουν τις ζωές και των υπολοίπων μέσω του δικαιώματος της ψήφου, δηλαδή της εκλεγμένης ολιγαρχίας.

Chapeau το λοιπόν. Δε λέω άλλα γιατί η ώρα είναι περασμένη για Μαρίζα Κωχ (και μεταξύ μας δεν την πολυγουστάρω κιόλας!).

1/18/2006 12:15:00 π.μ.  
Blogger τσέλιγκας έφα...

Φτου κύριε φυλακή τω στόματι μου...

1/18/2006 12:43:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

μπραβο!αλλα εισαι λιγο αυστηρη
με τους εργαζομενους στη δημοσια ταξη.
πρεπειπαρ΄ολα αυτα που εγραψες να δωσουμε και ενα
ενσημο στα οργανα που σκεφτηκαν (και αστραπιαια μαλιστα)να βαλουν χαλκαδες
στα χερια του πυροβολημενου και αιμοφρικτου ληστη.
και κατοπιν τούτου του βαλαν και λουρακια καιτον καφριλώσαν(κατσαν πανω του 3-4 καφροι) για να μην φυγει.
διωτη και αυτοκριτικη δειχνουν οτι ξερουν να κανουν καισωσαν και τη ζωη
του ληστη καθοτι κιο χαρος που πηγε να τους τον παρει μετα απ΄ολα αυτα
τιποτες δεν καταφερε.

1/18/2006 01:30:00 π.μ.  
Blogger alombar42 έφα...

Μπορείς να το πας και λίγο παρακάτω... κάπως πρέπει να ανέβει ο ΓΑΠ στην εξουσία και αφού από μόνος του δεν τα καταφέρνει, η μεγάλη ομπρέλλα φροντίζει για το ποιος και πώς θα βραχεί.

1/18/2006 09:55:00 π.μ.  
Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός έφα...

Oι επίδοξοι ναροντοβόλτσι θα υπάρχουν πάντοτε.βλ.Βασίλης Λαντίνας.

Μακάρι να είναι υπόθεση του υποκόσμου!

1/18/2006 10:56:00 π.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Μπιττενλιπς, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. (ερώτηση: τι είναι αρούγαλος?) Δεν θέλω να διδάξω - δάσκαλο χρειάζομαι η ίδια. Όμως δεν μπορώ να αρνούμαι να δω το προφανές.

Τσέλιγκα, να έχεις έτοιμη τη γκλίτσα, θα την χρειαστούμε.

Νύφη, γέλασα με τα χάλια μας έτσι που τα έγραψες!

Αλόβαρε, παρ ότι η φαντασία μου οργιάζει συνήθως, προσπαθώ να μη βιάζομαι.

Αγαπητέ Χ., χαίρομαι που σας βλέπω. Με στενοχώρησε πολύ που είδα να παίρνετε τον νεαρό και να τον κάνετε σάκο του μποξ (αφορμή, νταξ, αλλά πάλι δεν το περίμενα απο σας, και να με σχωρνάτε αλλά σας έχω ψηλά). Όσο σωστή και να είναι η σκέψη, πρέπει να πατάει στην αμαρτία κι όχι στον αμαρτωλό, ε?

Πάνο μου, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να το στήσουν ικανοποιητικά -- μέχρι κι εγώ η τσιφτευτελής τους έπιασα (ουήθ ε λιτλ χελπ φρομ άι φρεντζ. Βλέπεις, δεν αγοράζω Ελεύθερο Τύπο, αλλά υπάρχουν πολιτικές γάτες φίλοι που μαζεύουν κι από χάμου)! Όμως, τέτοιου είδους υποθέσεις μπορεί να αφορούν και πολύ μεγαλύτερα πράγματα, ειδικά όταν αρχίζει ο δρόμος για την αναθεώρηση του συντάγματος (και δε βγαίνουμε στο δρόμο να ζητήσουμε πίσω το σύνταγμα που έφτιαξαν οι επαναστάτες πατέρες μας τουλάχιστον).

1/18/2006 11:54:00 π.μ.  
Blogger Juanita La Quejica έφα...

Οργανωμένο έγκλημα πασπαλισμένο με λίγη ελληνική αναρχικόσκονη για να βολευτούν διάφοροι;
Η ιστορία περί αναρχίας και αναρχικών στην Ελλάδα τις τελευταίες 2 δεκαετίες έχει αποκτήσει ένα κουλέρ λοκάλ, μέϊντ ιν γκρις αποκλειστικά, καθότι είμαστε και τοπικιστές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, η ουσία για μένα είναι ότι το πιστολίδι έπεσε στο κέντρο της Αθήνας, σε ώρα αιχμής. Αυτό -το ομολογώ- με κάνει και τρομάζω πολύ περισσότερο από το ποιος και γιατί κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη "παρέα".
Γιατί είμαι μία απλή Αθηναία, που φοβάται μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της ή στο κεφάλι των δικών της, συνοδευόμενος από ξέμπαρκες σφαίρες.

1/18/2006 11:56:00 π.μ.  
Blogger Γιώργος έφα...

Επαναλαμβάνω:
Υπαινίσσεσαι ότι θα του προσφερθεί ένα Electric Kool Aid Acid Test αλά Ξηρός, με τον Διώτη σε ρόλο Ken Kasey μέχρι να δει τον Σύρο ως Ραπουνζέλ?
Στα σοβαρά τώρα, λυπάμαι για το παιδί αυτό,αλλά ριπές με ούζι μέσα στην πανεπιστημίου κι' όποιον πάρει ο χάρος?Κάπου έχει δίκιο ο Χοιροβοσκός.
Όσο για τις ψυχεδελικές ανακριτικές μεθόδους, κανονικά θα έπρεπε να ξεσηκώνουν και τους έντιμους φιλελεύθερους δεξιούς, αλλά είπαμε οι ιδέες και τα λόγια είναι τζάμπα, και για τους μεν και για τους δε.

1/18/2006 12:19:00 μ.μ.  
Blogger ci έφα...

Αυτό λοιπόν που θυμήθηκα τώρα είναι οι συμβουλές που μας δίναν πάντα, να μασάμε καλά την τροφή μας.
Καμιά φορά όμως βιαζόμαστε, κι είναι πιο εύκολο να την καταπίνουμε αμάσητη. Καταφέρνοντας έτσι να κερδίσουμε χρόνο αλλά τελικά βλάπτει σοβαρά το στομάχι.
Σαν συμπέρασμα θα έλεγα ότι η Υγεία είναι στάση ζωής.

Καλημέρα Μιραντολίνα μου:)
Και μπράβο για την δουλειά που έκανες!!

1/18/2006 01:19:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Χουανίτα, κι εγώ στην Αθήνα κυκλοφορώ και μάλιστα σχεδόν πάντα με τον αυτοκράτορα και είναι τρομερό να το σκέφτεσαι, όντως.

Τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην πόλη κι οι σπασμωδικές απαντήσεις του κρατικού μηχανισμού ή η αδιαφορία, η διαφθορά που ειδικά στην αστυνομία αποτελεί το καθεστώς κι η ανάπτυξη οργανωμένου εγκλήματος και στο χώρο των μεταναστών (που μένουν απροστάτευτοι οι ίδιοι έναντι των εγκληματιών συμπατριωτών τους), κάποτε θα εμφανίζονταν.

Το θέμα είναι να μη ξεχαστούν αύριο ή να μη μετατραπούν σε άλλοθι για να αναλάβει ο μεγάλος αδελφός (σήμερα όλοι πλέκουν το εγκώμιο των καμερών, γιατί χάρη σε αυτές αναγνωρίστηκαν, λέει, κι άλλοι ληστές. Τα περί αναρχικών σήμερα άρχισαν να τα κάνουν όλοι γαργάρα, επίσης)

Άλλο> Πολλές φορές επαναστατικές ομάδες, απελευθερωτικά κινήματα, εξτρεμιστικές οργανώσεις κατήντησαν κομμάτια του οργανωμένου εγκλήματος – ορισμένοι από τον Ίρα, το σεντέρο λουμινόσο κι άλλοι. Ούτε αυτό θα με εξέπληττε, θέλω να πω, αρκεί να υπήρχαν τα ιστορικά δεδομένα, η συγκυρία.

Όπως είπε κι ο Χ., υπάρχουν πάντα οι ανόητοι πιτσιρικάδες κι οι μηδενιστές που νομίζουν ότι ένας φόνος μπορεί να οδηγήσει στην επανάσταση. Αλλά ακόμη κι αυτή η πορεία – προς το έγκλημα – συνοδεύεται από χαρακτηριστικά που τώρα δεν υπάρχουν ούτε υπήρξαν στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση.

Αλβέριχε, τυχερός ο Δημητράκης, ε? Αν κι ο κυρ-εισαγγελέας τα κάνει όλα για την αγάπη, δεν πρέπει να τον παρεξηγούμε.. Α, περί του κοκτέηλ της αγάπης και των εντίμων δεξιών: τα έλεγαν κι ο Χάρης Μπότσαρης με την Αριστέα Μπουγάτσου σήμερα στο Σκάι – πολύ μου άρεσε να τα ακούω ειδικώς από αυτά τα παιδιά.

Τέλος, μου φτάνει το «λυπάμαι για το παιδί αυτό». Δεν λέω ότι οι ριπές με ούζι είναι το καλύτερό μου, ούτε ότι πρέπει εν ονόματι της ελευθερίας να μας δολοφονούν στους δρόμους οι μαφίες. Αλλά ούτε να γινόμαστε ανάλγητοι λέω, ούτε να αφήνουμε την εξουσία να αλωνίζει χωρίς, το λιγότερο, να θέτουμε ερωτήματα.

Κοπίτο μου, χίλια ευχαριστώ – το χειρότερο είναι όταν στο τέλος μασάμε τσίχλα αδιάφορα…

1/18/2006 02:21:00 μ.μ.  
Blogger Filotas έφα...

Mirandolina μου τα "παπαγαλάκια" δεν έχουν ανάγκη από γρίπη! Το κείμενο σου είναι απολύτως έυστοχο και με κάνει να μετανιώνω που δεν διαβάζω εφημερίδες όπου εργάζονται ρεπόρτερ με "καλές πηγές" στην Αντιτρομοκρατική...
Η υπόθεση της ληστείας, θυμίζει κατσικίσιο βούτυρο στο αχνιστό χωριάτικο ψωμί του Βουλγαράκη! Σε συνδυασμό δε και με τα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες, επιχειρείται μέσω μιας ληστείας να στριμωχτεί χωρίς πολλές αντιδράσεις ο αντιεξουσιαστικός χώρος...

1/18/2006 02:44:00 μ.μ.  
Blogger kukuzelis έφα...

Μερικές παρατηρήσεις και σκέψεις, ατάκτως ερριμένες, από κάποιον όχι και πολύ καλά ενημερωμένο:

Αυτό κυρίως που με κάνει δύσπιστο απέναντι σε θεωρίες κατασκευής μπαμπουλών από το σύστημα, είναι ότι, υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα λειτουργεί θαυμάσια (μα θαυμάσια!) και χωρίς μπαμπούλες. Η δημιουργία τους αποτελεί σπατάλη πόρων. Τείνω μάλιστα να πιστέψω, ότι η επινόηση μπαμπουλών, με το κλίμα που δημιουργεί, μάλλον αποσταθεροποιεί το σύστημα. Αν όμως είναι προϊόν ιδιοτελών σκοπών (λέγε με καρέκλα ενός μεμονωμένου πολιτικού, όπως τα λέει ο Πάνος) τότε το καταλαβαίνω καλύτερα. Αλλά τα κολπάκια εγγενώς έχουν κοντά ποδάρια.

Η Μπόση, αν θυμάμαι καλά, υπήρξε σύμβουλος του κράτους σε θέματα τρομοκρατίας. Όταν έφυγε, έφυγε γιατί θεώρησε ότι απειλείται η ζωή της, όχι γιατί την έδιωξε κάποιος. Νομίζω ότι μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πως, όσα λέει, απηχούν τις απόψεις ενός τμήματος, τουλάχιστον, της αντιτρομοκρατικής.

Όσα γράφετε για τον αντιεξουσιαστικό χώρο (δεν χρειαζόταν να περάσετε σε defensive mode, μην ξεχνάτε ότι σας διαβάζουμε προσεκτικά) ισχύουν για κάθε, λιγότερο ή περισσότερο, συγκροτημένο, ζώντα, οργανισμό. Και για το κράτος επομένως. Και για τα μμε.

Το πρόβλημα της ασφάλειας (προσωπικής και ομαδικής) είναι και για μένα, όπως και για τον Alberich και για τη Juanita και για εσάς, υπαρκτότατο. Όμως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους (και μηχανισμοί ασφαλείας ταυτόχρονα) αποτελούν τμήμα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, όπως και η εφορία της γειτονιάς. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι λειτουργούν καλύτερα από την εφορία; Ή ότι είναι καλύτερα οργανωμένοι; Εκτός κι αν πιστέψω ότι οι εφοριακοί της δικής μου γειτονιάς, με ταλαιπωρούν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Δεν νομίζω. Αλλά δεν θέλω και πολύ να το πιστέψω. Αναγνωρίζω φυσικά, ότι οι συνέπειες της δυσλειτουργίας της μιας υπηρεσίας είναι άλλης τάξεως από τις συνέπειες της δυσλειτουργίας της άλλης. Ωστόσο εσείς Μιραντολίνα, μην δίνετε στον αντίπαλο ένα βάρος που δεν διαθέτει. Μην διεκδικείτε ένα κοινωνικό βάρος που δεν διαθέτετε (όχι εσείς, ο χώρος).

Εν κατακλείδι, μάλλον τις ανεπάρκειες της δημοσιογραφίας εν Ελλάδι αποκαλύπτει, για μια ακόμη φορά, η όλη υπόθεση, όπως τη διάβασα εδώ. Δεν είμαι, το ξαναλέω, καλά ενημερωμένος.

1/18/2006 02:53:00 μ.μ.  
Blogger kukuzelis έφα...

Να προσθέσω, για να αποφύγω παρεξηγήσεις, ότι προσυπογράφω τη φράση σας "αλλά ούτε να γινόμαστε ανάλγητοι λέω, ούτε να αφήνουμε την εξουσία να αλωνίζει χωρίς, το λιγότερο, να θέτουμε ερωτήματα."

1/18/2006 02:58:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Ξες, Ανχελίτο, συζητούσα με το φίλο που ξετρύπωσε το δημοσίευμα για το ρεπόρτερ. Λέγαμε πως, η πρώτη σκέψη είναι πως είναι κι ο ίδιος παπαγαλάκι, αλλά το γεγονός ότι τα έβγαλε όλα αυτά στον αέρα τη μέρα που τα έβγαλε σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις και τον τιμά.

Κάπταιν μου, κι εγώ σας διαβάζω προσεκτικά, όλους μα κι εσάς ειδικά, κι αν μερικές φορές σας φαίνεται ότι περνώ σε άμυνα είναι γιατί πληγώνομαι βαθιά κι είναι η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση. Μη με συνερίζεστε.

Στο θέμα μας:
Δεν είμαι καλύτερα ενημερωμένη από κανέναν. Και παίζω με μεγάλη πιθανότητα λάθους. Όμως, από δεκαετίας όλα δείχνουν ότι διεθνώς το σύστημα χρειάζεται μπαμπούλες ή χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες μπαμπούλες για να εξυπηρετηθεί καλύτερα.

Πιο τρανό παράδειγμα, που μου έρχεται στο νου, η προσπάθεια ελέγχου του διαδικτύου πριν και μετά την 11η Σεπτεμβρίου – μετά την 11η ο λόγος είναι ο μπαμπούλας. Πριν ήταν διάφορα μικρότερης εμβέλειας που έμοιαζαν να αφορούν μόνο το σύστημα κι όχι την ασφάλειά μας (χάκερς, τράπεζες κλπ). Ε, δεν καιγόμουν για τις τράπεζες, αλλά καίγομαι για το αν θα μπορώ να ταξιδέψω ασφαλώς…

Ο μπαμπούλας είναι πολύ χρήσιμος στην εποχή της βαρβαρότητας, και μία τέτοια διανύουμε. Τόσοι που, αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουν (και να ξέρετε, δεν πιστεύω καθόλου σε θεωρίες συνομωσίας).

Η Μπόση κρατιέται και ως καθηγήτρια πανεπιστημίου. Εκείνη απηχεί τμήμα της αντιτρομοκρατικής ή τμήμα της αντιτρομοκρατικής απηχούσε εκείνην? Ένα ερώτημα ακόμη.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους, έχουν μια μεγάλη διαφορά από την εφορία (πέραν του ότι είναι η Τρίτη εξουσία). Κι αυτή είναι πως βρίσκονται στο απυρόβλητο – μια μεγάλη κατάκτηση της πασοκοκρατίας. Ξέρετε, αν προσπαθήσει κανείς να εξετάσει το φαινόμενο των διαφόρων χυδαίων ζουγκλερών της ελληνικής τιβί, θα δει ότι όλα αυτά μόνον μία εξουσία δεν έχουν χτυπήσει πο-τέ. Την τρίτη. Μπορεί να έχουν φίλους στις άλλες εξουσίες, οι πηγές τους κι οι άνθρωποί τους όμως, αυτοί που τους φτιάξανε, είναι οι της «προστασίας». Μια λέξη με πολλές έννοιες στην ελληνική γλώσσα.

Θα είχε ενδιαφέρον, επίσης, να σκεφτεί κανείς που σπουδάζουν, κάνουν σεμινάρια και διδάσκονται την τέχνη τους οι της αντιτρομοκρατικής όπως και το γεγονός ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την αστυνομία-μπάχαλο για την οποία μιλάτε. Είναι άλλη υπόθεση η αντιτρομοκρατική από τα προ-ολυμπιακά έτη ακόμη. Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι σε θέση ακόμη και να κατασκευάσουν ενόχους. Κι αν τα αφεντικά τους το χρειαστούν θα το κάνουν. Τώρα, για το ποιοι είναι τα αφεντικά τους – αυτή είναι άλλη μεγάλη κουβέντα.

Αυτά τα λίγα, κλέβοντας λίγο χρόνο απ τη δουλειά. Ισως χρειαστεί να επανέλθω…

1/18/2006 03:31:00 μ.μ.  
Blogger Γιώργος έφα...

Να εξηγήσω-γιατί από το κείμενο του kuk φάνηκε ότι δεν έγινα αντιληπτός- ότι δεν αναφερόμουν στο θέμα της ασφάλειας αλλά στην ηθική συγκρότηση αυτού που ρίχνει ριπές σε μια γεμάτη Πανεπιστημίου . Η ασφάλεια έχει υπερεκτιμηθεί στις μέρες μας, αφού πρώτα διογκωθηκε τεχνητά η ανασφάλεια.Εφτασε να τίθεται το δίλημμα "ασφάλεια ή δημοκρατία" εντελώς φυσικά.Προσωπικά δεν νοιώθω να μου ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας οι κάμερες, τα θωρακισμένα τζιπ και οι απανταχού σεκιουριτάδες. Το αντίθετο. Είναι ένας δείκτης, μαζί με την άνοδο του ανορθολογισμού και της θρησκοληψίας σε ανατολή και δύση, ότι πάμε προς πιο απολυταρχικές κοινωνίες

1/18/2006 04:14:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

αρούγκαλος = κάτοικος της Γκατζολίας, τουτέστιν ον με χαμηλό δείκτη συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης

όσο για τα κοπλιμέντα μου, η αλήθεια είναι ότι επαρασύρθην λίγο, αλλά εκτίμησα την ειλικρίνεια και την ευθύτητά σου...

καιρό είχα να διαβάσω ένα άρθρο πολιτικού περιεχομένου που να έχει κάτι να πει, πέρα από τα γνωστά αριστερίστικα και αμπλαουμπλίστικα chants των μελών του Δανίκας Κλαμπ ΑΕ και τα δυσκοίλια προπαγανδίστικα προ-κατ λογύδρια των δελτίων ειδήσεων-βουλευτικών ομιλιών

1/18/2006 04:54:00 μ.μ.  
Blogger akindynos έφα...

Κυρία Μιράντα, σας πήρανε χαμπάρι

1/18/2006 05:00:00 μ.μ.  
Blogger Γνωμοδότης έφα...

"the simplest Surrealist act consists of dashing down into the street, pistol in hand, and firing blindly as fast as you can, as fast as you can pull the trigger, into the crowd. Anyone who at least once in his life, has not dreamed of thus putting an end to the petty system of debasement and cretinization in effect has a well-defined place in that crowd, with his belly at barrel level..."

1/18/2006 06:37:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Η υπόθεση των "Πακιστανών" δείχνει την μεταολυμπιακή συνέχεια της "συνεργασίας" με τούς Αγγλοαμερικάνους.Η Αμερικάνικη πολιτική του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία φυσικά δεν αφορά μόνο στις διαβολικές εστίες (Ιράν,Συρία,Ιράκ κ.λ.π),αντανακλά και στην Ευρώπη.Και ως πόλεμος ενάντια στις Ευρωπαϊκές Ισλαμικές ομάδες και ως πόλεμος απέναντι στην Ευρωπαϊκή "πολιτική " τρομοκρατία (εννοώ με τη συγκεκριμένη ιστορική καταγωγή).Για να κάνεις ένα τέτοιο πόλεμο χρειάζονται δύο προϋποθέσεις:1)υπαρκτός αντίπαλος,2)προετοιμασμένο κράτος,προετοιμασμένοι πολίτες,προετιμασμένες υπηρεσίες.
Κι'επειδή ο αντίπαλος μπορεί να σου προκύψει ανά πάσα στιγμή (υπολογίστε και την ψυχολογία του Πουαρώ),θα πρέπει η προετοιμασία να είναι δεδομένη.Δείτε πως κλιμακώνεται:
-κύκλοι (ελληνικοί και ξένοι, πάντα έγκυροι) απαξιώνουν την αντιτρομοκρατική.
-Πολιτικοί παράγοντες επαναφέρουν θέμα ασύλληπτων μελών της 17Ν.(Όταν μιλάει ο Μητσοτάκης κρατάτε πρακτικά)
- παπαγαλάκια διαρρέουν "απόρρητες" εκθέσεις.(σας θυμίζει κάτι ειδικά το τελευταίο;)
-και τέλος έχουμε μιά εμπλοκή.Φαντάζεται κανείς πως άν ο Δημητράκης είχε περάσει απ' την Τ.Ο Πατησίων θ'αναλάμβανε δράση ο Διώτης;


Η θεωρία της ανεπάρκειας,κατά συνέπεια,δεν με καλύπτει καθόλου.


Ηλίας

1/18/2006 06:53:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Αλβέριχε, νομίζω πάμε προς σύγκρουση. Γιατί δε μπορεί, θα αντιδράσουμε – είναι η φύση μας τέτοια (να θυμάσαι – μεγαλώνουμε τη γενιά της επανάστασης κι έχουμε μεγάλη ευθύνη. Σήμερα άκουσα ότι χρησιμοποιούν και το έσελον, λέει...

Λοιπόν, τον αρούγκαλο τον ήξερα ως γκατζόλη ή γαλαζοβράκη – γηράσκω αεί διδασκόμενη, Μπιττενλιπς! (νταξ, μη νομίζεις ότι κακόπεσα με τα κομπλιμέντα :-)

Ακίνδυνε, εξαιρετική η υπενθύμιση και αφού σας επισκεφθούν εδώ οι φίλοι μας καλό θα ήταν να περάσουν κι από εδώ να δουν τι μπορεί να στηθεί έτσι ξαφνικά, που λέει και το τραγούδι

Γνωμοδότα, αναγνωρίζω την αγαπημένη μου εφηβική ρήση του Πάπα Ανδρέα Α’ των Βρετόννων-- γιατί αγγλικά όμως; ή γαλλικά ή ελληνικά, νομίζω (είναι σαν κάτι ξιπασιές που είδα και πολύ με στενοχώρησαν: ιαπωνικά ονόματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες)

Ηλία, όπως πάντα δημιουργικός. Μαζί με τον Ακίνδυνο είστε το δίδυμο αποκάλυψη! :-)

1/18/2006 07:34:00 μ.μ.  
Blogger talos έφα...

Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι σε θέση ακόμη και να κατασκευάσουν ενόχους.
Mirandolina, αν θέλεις και την δικιά μου το έχουν κάνει ήδη. Υπήρξε και στο πρόσφατο παρελθόν περίπτωση ευτυχούς σύλληψης μετά από εβδομάδες σχετικών δημοσιευμάτων.

Kuk, περί μπαμπούλα: μην το σκέφτεσαι σαν μπαμπούλα, σκέψου το σαν αποδιοπομπαίο τράγο. Αν δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι στο οργανωμένο έγκλημα, το ονομάζουμε τρομοκρατία, συλλαμβάνουμε πέντε αναρχικούς και σχηματίζουμε την δημόσια αντίληψη ότι κάτι κάναμε χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα. Αυτό είναι εξόχως συμβατό με την ανικανότητα του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού.

1/19/2006 01:01:00 π.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Ταλος, ας ελπίσουμε να μην έχουμε χάσει μείνει χωρίς αντανακλαστικά ως κοινωνία, μόνον.

1/19/2006 02:56:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Καλοσύνη σας Mirandolina χανούμ...

Ηλίας

1/19/2006 06:37:00 μ.μ.  
Blogger costas έφα...

Λίγο καιρό πρίν διάβαζα οτι στην Ελλάδα επανέρχεται η φτώχεια της δεκαετίας το '50.

Σήμερα πρωί πρωί (Σάββατο 21/01/2006) κατηφορίζοντας την Ιπποκράτους στό ύψος Καλιδρομίου εκεί όπου υπάρχει ενα αστυνομικό τμήμα και λίγο πιο κάτω παράλληλα είναι τα γραφεία ΠΑΣΟΚ (Τρικούπη) αντίκρυσα πλήθος αστυνομικών που φορούσαν παραλλαγή κι ήταν ζωσμένοι με δακρυγόνα, κλόμπς κι αυτόματα όπλα. Και δεν μιλάω για ένα δύο αλλά για τουλάχιστον δέκα αριστερά και δεξιά του δρόμου.

Κι επειδή τώρα τελευταία κάνω τις θλιβερές σκέψεις οτι σε λίγο καιρό θα βλέπουμε γκέτο κατα τα πρότυπα των μαύρων του Χαρλεμ, αποτελούμενα απο ανέργους έτσι πιστεύω απόλυτα οτι αυτή η επιδειξη της αστυνομίας είναι πρόβες για αυτά που έρχονται.

Και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι με μια μαρξιστική η έστω αρχειομαρξιστική ανάλυση τελικά ναι η αστυνομία είναι η δύναμη καταστολής των λαικών κινημάτων.

Ετσι λοιπόν προετοιμάζεται το σκηνικό ώστε να μη μας έρθει ξαφνικά η εντατική αυταρχικοποίηση του καθεστώτος των κοτσαμπάσηδων.

1/21/2006 11:56:00 μ.μ.  
Blogger Mirandolina έφα...

Κώστα, είχε πορεία το Σάββατο. Για την υπόθεση των απαγωγών των πακιστανών. Συμμετείχε κι η ΑΔΕΔΥ. Είχαν δουλειά, προφανώς.

[Ένα θέμα που όμως προκύπτει είναι, πως το όποιο αναρχικό κίνημα εν Ελλάδι μπορεί να αγκαλιάσει τους μετανάστες, να τους συμπαρασταθεί ουσιαστικά και να βοηθήσει. Αν σταθεί κανείς στο παραδειγμα των ισπανών συντρόφων προ του 30, ο τρόπος είναι τροφή και μαθηση. Να στήσουμε σύστημα προσφοράς παιδείας είναι κάτι που δεν κοστίζει - για την τροφή άλλο, πιο δύσκολο. Τι κάνουμε; καμμιά πορεία που και που. Δηλαδή τίποτε].

1/22/2006 09:41:00 π.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...