4.12.06

Αλτσχάιμερ

Αμαρτία εξομολογημένη: τότε που ήμουν μικρή και άμαθη και one of the boys (πολύ πριν ιδρύσω το κλαμπ των μεγαλοκοπελλών και προσχωρήσω δια παντός στις επαναστατικές δυνάμεις, δηλαδή) φλέρταρα για λίγο με την κοινοβουλευτική αριστερά (δεν το ξανακάνω). Και επειδή η σταλινοαριστερά δεν ήταν του γούστου μου, πήγαινα και σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕεσ... Ουφ, τα είπα και ησύχασα!

Ομοίως, τα είπε και ο Λεωνίδας (Λεωνίδας;;; κάποιος νονός είχε πολύ χιούμορ!) Κύρκος στον Αλέξη Παπαχελά και την Καθημερινή:

"Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν".

Λέει κι άλλα ονόματα ο σοβαρός άνθρωπος (αζ οποουζντ του γελοίος, γιου νόου...). Και μετά, κάνει τη σούμα:

"Ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν»
Εγώ τον Κύρκο, λοιπόν, τότε που, μικρή κι αθώα, φλέρταρα με την γελοιοδημοκρατία, τον είδα πιο κοντά από τα είκοσι μέτρα. Και κατάλαβα ότι ακόμη κι ως παίκτης πνευστών μια μετριότης ήταν. Προ-Ανδρουλάκης με φυσαρμόνικα μι εις την νι. Από την άλλη, είχε παιδεία για το ρόλο που εκλήθη να αναλάβει, όπως και να το κάμεις. Δες πόση ήτο η ΕΔΑ και δες που έφερε τον επίγονό της! Εμ βέβαια! Δεν ήταν σαν κάτι περίεργους εξωτικούς κι απαίδευτους - δεν ξέρω καν που πάω και τους θυμάμαι κάτι τύπους σαν το Ζαπάτα και τον Πάντσο Βίγια, σαν το Μπουοναβεντούρα Ντουρούτι, και, το χειρότερο, σαν εκείνον τον τρομοκράτη τον Άρη Βελουχιώτη, που συνεργάστηκε και με την "Ε.Ο. 17Ν" (ειδικότερον, συνεργάστηκε η φωτογραφία του, δηλαδή είναι ένοχος βάσει των κανόνων της σίας ί έι).

Ο Μάρκος Β. δεν είναι εδώ να απαντήσει στα τρομερά και φοβερά του κυρίου Κύρκου. Είναι ο άλλος Μάρκος - ο Σουμπκομαντάντε- στο πόδι του. Αυτός των "απαίδευτων" και "γελοίων" ιθαγενών. Αυτός που είπε κάποτε σε κάτι τουρίστες κάτι που ο συνονυμ του δε μπορεί να πει στον Λεωνίδα:

Να με συγχωρείτε που σας ξεβολεύω, αλλά πρόκειται για επανάσταση.

Επανάσταση. Γιου νόου;

24 σχόλια. Εσείς τι λέτε;

Anonymous Ανώνυμος έφα...

Καλημέρα. Παρότι δεν έχω σχέση με τον χώρο, η δικιά μου η απορία, με το που είδα την συνέντευξη, ήταν πως είναι δυνατόν να μιλήσει ένας από τους σημαντικότερους αριστερούς ηγέτες σε μία αστική εφημερίδα, και δη με την συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση, για να πει αυτά τα πράγματα στους συντρόφους του.
Όσον αφορά, τώρα, σε αυτή καθαυτή την συνέντευξη, δεν έχω να πω κάτι. Θα τον κρίνουν οι καλύτερα γνωρίζοντες.

12/04/2006 11:25:00 π.μ.  
Blogger Calamity Jane έφα...

ginetai...legetai "malak@nsi eggefalou" kai erxetai me ta xronia...As elpisoume na min pathoume ki emeis ta idia...Ma se ti kosmo zoume?

12/04/2006 05:51:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

συμπυκνώνει μια χαρά η συνέντευξη τον ρόλο της καθεστωτικής αριστεράς (εσωτερικής και εξωτερικής, στα βασικά ίδιοι ήτανε) σχεδόν όλο τον προηγούμενο αιώνα. ξεπουλήματα, ενδοτισμός, ασφυκτικός γραφειοκρατικός έλεγχος, και η μιζέρια της ήττας...

12/04/2006 06:20:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Δίκαιο έχετε, Καλάμιτι και Αμβρόσιε. Πάνω απ'όλα περιμένω να δω πότε επιτέλους θα αποβάλει αυτή τη 'μιζέρια της ήττας', δηλαδή πότε θα αποφασίσει να επανέλθει στο παρόν.

12/04/2006 08:54:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

δεν έχει πια σημασία αν την αποβάλει ή όχι. η πολιτική αριστερά πέθανε το 1989, αγαπητέ παν. το πτώμα της σκυλεύουν τα τσουτσέκια καρεκλοκένταυροι της κεντροαριστεράς και οι σταλινικοί νεκρόφιλοι του περισσού.

12/04/2006 09:22:00 μ.μ.  
Blogger Greg έφα...

Τώρα που έμαθες (να μάθεις και σε μένα κάποια στιγμή) να βάζεις βιντεάκια στο blog, βάλε και κείνο το τραγούδι-παρωδία του Χάρρυ Κλυν για τον Κύρκο...

Φαντάζομαι ότι αφού ο Μάρκος ήταν γελοίος, ο μπαμπάς του Σημίτη και ο μπαμπάς του Κόκκαλη που ήταν "υπό" θα ήταν γελοιωδέστεροι. Ακούτε Κώστα και Σωκράτη;

Φαντάζομαι επίσης ότι και οι αντίπαλοι (μια και ο αντίπαλός σου σε προσδιορίζει) επίσης γελοίοι. Γι' αυτό και δεν είχαν το θάρρος να το πούν ποτέ!

Άρα, τόσοι πολλοί γελοίοι μαζί έπρεπε να έχουν διαλέξει τον αρχιγελοίο για Πρόεδρο (που θα ήταν πιο "βολικός" από τον Κάρολο).

Την άλλη φορά!

12/05/2006 08:04:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Κύρκος....Κύρκος....Κύρκος....

Κάτι μου λέει αυτό το όνομα....

Χμμμ....

Καλέ υπάρχει αυτός ακόμα;
Θεέ μου, πάλι θα ανεβάσω πυρετό.

12/05/2006 03:48:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Ακούστε τι γράφει ο Ψυρούκης για κάτι τύπους σαν το Κύρκο και τον Ζαχαριάδη:
Η Ηγεσία του ΚΚΕ-ΕΑΜ, δεν είχε καμία σχέση με τον επαναστατημένο ελληνικό λαό.
Ο Τσώρτσιλ στις 26.12.44 έστειλε ένα γράμμα στη σύζυγό του για την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΚΚΕ-ΕΑΜ, την οποία ονόμασε παράσταση.»
"Μετά από λίγη σκέψη έσφιξα το χέρι των αντιπροσώπων του ΚΚΕ-ΕΑΜ, και με τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν ήταν φανερό ότι κολακεύτηκαν"
Ο Τσώρτσιλ δικαιολογημένα ενθουσιάστηκε. Είδε πείστηκε, πως μπροστά του δεν είχε εκπροσώπους του επαναστατημένου λαού, μα αστούς εξαρτημένης μικρής χώρας, με έντονα συμπλέγματα κατωτερότητας και δουλοπρέπειας, έτοιμους να πουλήσουν και τη μάνα τους ακόμα στο διάβολο, έστω και για μία απλή χαιρετούρα με το πρωθυπουργό της Βρετανικής αυτοκρατορίας.

12/05/2006 06:53:00 μ.μ.  
Blogger Dem έφα...

Kαλοσυνατες νοικοκυρες, τιμιοι δεξιοι πατριωτες, αριστεροι δοσιλογοι,
παραπλανημενοι βασανιστες,
εξαγνισμενοιταγματασφαλιτες,
μετανιωμενοι καταδοτες, χοντρεμποροι, επιπλοποιοι,
εσυ αγροτη,
εσυ φοιτητη,
εσυ συγγραφεα,
εσυ συναγωνιστη ομοφυλοφιλε, εσυ θαρραλεε τραβεστι, μικροπωλητη γυφτε,
εσυ ποντιε πατριωτη,
τιμωρημενε διαiτητη,
συντροφε βιομηχανε,
συντροφισσα μανικιουριστα,
ατιθασε μηχανοβιε, ραλιστα,χεβιμεταλλα, καρεκλα,
παρεξηγημενη λεσβια,
φρικιο μου!
Σε σενα απευθυνομαι κυριαρχε λαε και σου φωναζω:
"Ποιος μας πηρε την κυλοτα;;;"

Download and Listen:
www.badongo.com/file/1836699

12/08/2006 03:14:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Μάλλον μου έφαγε το σχόλιο ο "δαίμων"... Επαναλαμβάνω, λοιπόν.
Τελικά, αριστερός στην Ελλάδα είναι αυτός που δεν παραδέχεται κανέναν ως τουλάχιστον ίσο με αυτόν. Πόσο μάλλον ως καλύτερό του...

12/08/2006 11:17:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Εμένα πάντως μέ βολεύει νά πιστέψω τόν Λεωνίδα...

12/09/2006 01:35:00 μ.μ.  
Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ έφα...

Παιδιά:
Αυτά που είπε ο ''αραιώστε ρε να φαινόμαστε πολλοί'', ο Λεό δηλαδή, δεν είναι παρά μια επιβεβαίωση της κοροϊδίας του κόσμου του ΚΚΕ από το ίδιο. Τι θέλω να πω. 'Οσοι σκοτωθήκαν στα βουνά, το 46-49, και από τη πλευρά του Εθνικού Στρατού αλλά και από τη πλευρά του ΕΛΑΣ, αν σήμερα τα διαβάζανε(αν αυτό ήταν βιολογικά δυνατό)θα συχτιρίζανε τους ''ταγούς'' τους, που τους οδήγησαν στον θάνατο. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Θα βλέπανε πως οι ''επιβιώσαντες'' αριστεροί, μέσα από τη σιγουριά της βουλευτικής σύνταξης, στα γεράματά τους, φτύνουν ασύστολα πάνω στα κουφάρια (πολλά από αυτά χαμένα και μη αναγνωρισμένα ακόμα)των προδομένων από το ΚΚΕ, νέων, που με την θέλησή τους ή όχι ''βγήκαν στο βουνό''. Ο Λεό αλλά και η ''μπαμπούσκα'', εκμεταλλεύονται αλλά και σκυλεύουν το ''προδομένο αντάρτικο'', μετά από τόσα χρόνια, ξεμωραμένοι από το αλτσχάϊμερ ο ένας, παρασυρμένη από την άσκοπη και πλέον παρωχημένη, ματαιοδοξία της να ''παίξει ένα ρόλο στη σημερινή πολιτική σκηνή'' η άλλη, αγνώμονα και ανιστόριτα εκ του ασφαλούς,μορμολύκια!
Δεν είμαι, ούτε υπήρξα αριστερός, υπό οποιαδήποτε έννοια και τρόπο. Αντίθετα από πιστεύω, καταβολή και βίωμα, είμαι,γενικά, στην αντιπέρα όχθη, πέρα και πάνω από τα κόμματα. Αλλά επειδή για τους ανθρώπους που είμαι μαζί, και ΕΙΔΙΚΑ για τους ανθρώπους που (κάτω από τον οποιοδήποτε τρόπο),ήμουν και είμαι ''υπεύθυνος'', τρέφω μια σχέση ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ (την αξίζουν ή όχι), αυτά που είπε ο Λεό, μόνο στη σφαίρα της αγνωμοσύνης μπορώ να την κατατάξω. Τελείωνω λέγοντας ότι, αν υπήρχε έστω και ένα δράμι τσίπα, ο Αλέκος και η Αλέκα, μετά το παραμιλητό του Λεό, θα έπρεπε να διαλύσουν τα ''κόμματά τους'', να πάνε στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ (εκεί ανήκουν) και να ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ !!

12/09/2006 06:39:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια ο Λ. Κύρκος εμφανίζεται σαν να ανήκει ιδεολογικά στο ρεύμα των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού. Είχε τιμηθεί μάλιστα και από τον ΟΠΕΚ, τον όμιλο του Σημίτη. Ένα μεγάλο κομμάτι του Συνασπισμού (όχι το μεγαλύτερο) έχει σήμερα τις απόψεις του Κύρκου.

Είμαι γεννημένος το 1974,δεν έχω βέβαια ζήσει τον εμφύλιο, αλλά πολύ συχνά σε συζητήσεις με φίλους μπαίνει το ερώτημα "τι θα είχε γίνει αν στον εμφύλιο έιχαν κερδίσει άλλοι από αυτούς που κέρδισαν".

Κατά τη γνώμη μου, χωρίς να έχω βέβαια ζήσει κανένα από αυτά τα γεγονότα, τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα παρουσιάζει ο Κύρκος. Πριν τα Δεκεμβριανά, αυτό που ήθελε το ΕΑΜ δεν ήταν να εγκαταστήσει κομμουνιστικό καθεστώς τύπυ ΕΣΣΔ, αλλά να έχει κυρίαρχο ρόλο σε μια κοινοβουλευτική αβασίλευτη δημοκρατία. Αυτό φαίνεται και από την συμμετοχή του ΕΑΜ στην συμφωνία του Λιβάνου και στην συνθήκη της Καζέρτας.

Οι Άγγλοι επέμεναν να φέρουν τον Βασιλιά και χρησιμοποίησαν τα όπλα αρχικά, αλλά και το σύνολο των αστικών κομμάτων στην συνέχεια, για να το πετύχουν.

Αν δεν είχαν μπει στην μέση οι Άγγλοι, ή αν είχαν χάσει τα Δεκεμβριανά, η Ελλάδα για πενήντα χρόνια θα απολάμβανε κοινοβουλευτική δημοκρατία τύπου Ιταλίας. Πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές δεν θα είχε με το ζόρι αυτούς που αναφέρει απαξιωτικά ο Κύρκος, αλλά αυτούς που θα ψήφιζε ο λαός (που μπορεί να ήταν και αυτοί που αναφέρει ο Κύρκος).

Και παρεπιπτόντως να μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ εσ. του κ. Κύρκου ποτέ δεν ξεπέρασε το 3% σε κοινοβουλευτικές εκλογές

12/10/2006 12:24:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Η ιστορία του ελληνικού λαού που αγωνίστηκε κυρίως μέσω του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ ενάντια στην φασιστική κατοχή και κατόπιν κατά των Εγγλέζων και ελλήνων φασιστων είναι μια τραγική ιστορία. Γιατί δεν είχε την ηγεσία που του άξιζε, που να αντιστοιχεί στο μέγεθος της προσπάθειας του. Μόνον ενας, ο Αρης μπορούσε να φέρει σε πέρας τον Αγώνα αυτόν, αλλά δεν τον άφησαν οι ίδιοι οι δικοί του να τα καταφερει.

Οταν διαβάζω και ακούω λοιπόν τα διάφορα, ένα πράγμα δεν χάνω απο το μυαλό μου, ότι τελικά ήταν ο λαός, η πλειοψηφία τότε, αγρότες, εργάτες μικροαστοί που πολέμαγαν για μια άλλη καλύτερη πατρίδα γι αυτούς και για όλους και ότι ο εχθρός ήταν οι ντόπιοι βολεμένοι με όλες τις καταστάσεις υπό την αιγίδα της βρεττανικής Αυτοκρατορίας που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των πλούσιων Εγγλέζων.

Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα και σήμερα: αντι για έλληνες φασίστες βάλτε ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αντί για Εγγλέζους βάλτε Αμερικάνους και ΕΕ.

12/10/2006 10:32:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Eίχα την ατυχία να γνωρίσω τον Κυριο Κύρκο ,απο το 1978-1985 ,ως ενεργό μέλος τής νεολαίας τού Ρηγα ,τής εποχής εκείνης.
Αυτός ο δήθεν μειλίχιος άνθρωπος ηταν βαθύτατα σταλινικός και απο τότε προσπαθούσε να επιτύχει τήν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.Ηταν ριζικά και μανιασμένα αντίθετος στίς καταλήψεις τού 1978 για τον νόμο 815,οπως και το Κ.Κ.Ε. φυσικά
Οταν το 1981 το ΚΚΕ εσ δεν εξέλεξε βουλευτή και κερδισε ο Ανδρέας τις εκλογές με 48%,ο κυριος Λεωνίδας φώναζε σε όλους μας οτι νίκησε η ΄Αλλαγή΄και να μην στενοχωριόμαστε.Συγκαλούσε επανειλημμένα συναντήσεις τής νεολαίας όπου ζητούσε να κατέβουν οι τονοι γιατί ετοιμάζεται πραξικόπημα,απο χουντικούς.Στο συνεδριο τού Μιλωνα,οπου τα ΄δικά του παιδιά΄δεν εξελέγησαν ειχε δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας,σε ολους τούς νεολαίους που διαφωνούσαν με την πολιτική τής σύγκλισης.Τα ΄δικά του παιδιά΄παραμένουν στον Συνασπισμό ή γλύφουν ακόμα το Πασόκ.
Ο ίδιος ήταν απο τούς πρώτους Ελληνες πολιτικούς που μιλησαν για την συνεκμετάλλευση τού Αιγαίου με την Τουρκία.Στην προδοσία Οτσαλάν,επιτέθηκε απο τίς εφημερίδες ,στίς συνοδούς τού Απο,με τρόπο κατάπτυστο για αριστερό.
Στην συνεντευξή του στην Καθημερινή,μάς είπε τον πόνο του,για το ότι δεν τον αναγνώρισε ο Ανδρέας.
Θα μεινει στην ιστορία σάν ένας κακός οργανοπαίκτης φυσαρμόνικας.Εκείνη η 9η τού Beethoven ειχε περάσει τα πάνδεινα.
Πολλά απο τα παιδιά του Συνασπισμού,που σημερα συνομιλούν με τα Ουράνια Τοξα και τα Παρατηρητηρια τού Ελσίνκι-Σόρος,ειναι δικά του δημιουργήματα.
'Κανείς δεν τον θυμάται.Δικαιοσύνη.'

12/10/2006 11:44:00 μ.μ.  
Blogger Alpha έφα...

εγώ λέω ότι ο κύρκος ξεπέρασε το προφανές, είπε την γνώμη του, η γνώμη του είναι ότι πιο αντισυμβατικό ακούστηκε τελευταία, ότι πιο ασυνήθιστο, είναι σίγουρο ότι ο άνθρωπος έχει θάρρος, το σχόλιο ότι συρίκνωσε τα κόματα στα οποία βρέθηκε δε μου λέει τίποτα, δε βλέπω την πολιτική σαν εμπορικό σουξέ, και τέλος πάντων κανείς από μας δεν είδε τον βαφειάδη από κοντά, αλλά βέβαια όλοι πιστεύουμε ότι ξέρουμε κάτι περισσότερο απ αυτόν που τον είδε.

και τώρα φτύστε με όσο θέλετε.

12/12/2006 09:55:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Mα και εμείς, γράψαμε ότι είδαμε τον Κυριο Κύρκο σε καιρό ειρήνης, όπως ο ίδιος, τον Βαφειάδη σε καιρό πολέμου.
Ο Κυριος Κύρκος θάταν πολύ καλός στο Pasok τού Σημίτη ,για να ξεγελάει τον 'λαουτζίκο΄κατά τήν αξέχαστη έκφραση τής Κυρίας Βιργινίας.
Να τα πεί αυτά στα παιδιά τών φυλακισμένων,εξορίστων ,εξοντωμένων στον εμφύλιο απο την ΄νικήτρια ΄παράταξη'.Δεν με αφορά η ηγεσία τού Κ.Κ.Ε τής εποχής τού εμφυλίου ,αλλά όλος αυτός ο κόσμος που απετέλεσε τήν ΄Αριστερά τής Θυσίας΄.Ολους αυτούς φτύνει ο Κυρκος.Και θά πρέπει να ντρέπεται.

12/13/2006 12:53:00 π.μ.  
Blogger Yannis H έφα...

Ποιός είναι ο Μάρκος ο Σουμπικομαντάτε; Έχω κενό και δεν μπορώ να καταλάβω το τέλος...

Σκέφτομαι Μάρκους: Βαμβακάρης (αυτός πέθανε), Βαφειάδης (κι αυτός δεν πέθανε;), Σεφερλής (άσχετος), κάποιος γνωστός μου (μάλλον δεν θα εννοείς αυτόν)... όχι, ο άλλος είναι Μαρκόπουλος - ο συνθέτης.

Ποιός είναι;

Μια στιγμή... εγώ το έσπαγα Σούμπικο-μαντάτε και έψαχνα ένα όνομα με 'μαντάτα', χαμπέρια, ραβασάκια στο τέλος. Μήπως είναι ο υπαρχηγός; Ναι, το βρήκα! Αρα είναι ο Βαφειάδης!

Αλλά πάλι έχω κενά - δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς, σε τι αναφέρεσαι.

Τέλος πάντων, πήρες μια ιδέα του τι τρέχει στο κεφάλι ενός τυχαίου χρήστη που πέρασε από εδώ.

Το στέλνω πριν το διαβάσω και χαιρετώ

12/14/2006 10:55:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Σπύρο, γιου ρίλι νέιλντ ιτ ντάουν με τα Ουράνια Τόξα. Έτσι. Αν είχε πετύχει η επανάσταση, αυτά τα καθάρματα δεν θα υπήρχαν σήμερα να διεκδικούν, άκου, γλώσσα, ήθη κι έθιμα. Όχι ότι και που τα διεκδικούν ακούει κανείς, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος με τις δημοκρατίες και τη νέα τάξη. Συνεχίστε την επανάσταση - προσέξτε μόνο μη σας φύγει κανένας πόντος από τη σημαία.

Κι οι άλλοι οι έξυπνοι που επικαλούνται το Χάρρυ Κλυν, μπράβο παιδιά. Μήπως να μας θυμίζατε και από ποιο κόμμα υποστηρίχτηκε στις τελευταίες δημοτικές; Για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε δηλαδή.

12/17/2006 06:03:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Aγαπητέ ανώνυμε ,μού διευκρινίζεις ,σε παρακαλώ,τι ακριβώς διεκδικούν τα Ουράνια Τόξα,γιατί μου διαφευγει???
Κατι για σκοπιανό αλυτρωτισμό,έχει πάρει το αυτί σου???
H Μήπως η γλώσσα που λενε Μακεδονική μιλιόταν επί αρχαιότητος???Μηπως η γλώσσα που αναφέρονται αποτελεί ιδίωμα τής Δυτικής Βουλγαρίας,με προσμίξεις απο άλλες βαλκανικές χώρες???
Kαι κάτι ακόμα.Αλλο ατομικός προσδιορισμός και άλλο συλλογικός.
Και αφού ειναι τόσο βεβαιοι για το εγχείρημά τους ,πώς και 70 νοματαίοι ήταν στην έκδοση του Abecedar??
Ο υπόλοιπος ΄καταπιεζόμενος Μακεδονικός πληθυσμός ,πώς δεν συνόδευε τον κυριο φιλίππωφ και τον κύριο δημητρά???
Καλό το παραμυθι,αλλά τούς έχουν πάρει χαμπάρι.
Ο Χαρυ Κλύν δεν με αφορά,αλλά σήμερα να υπάρχει ΄αντιδεξιά στάσις΄ειδικά όταν οι ΄εκσυγχρονιστές΄εκφράζουν τήν δεξιά στην Ελλάδα ,όμοια με τον Κωστάκη,πάει πολύ.Απο την μιά Ντόρα,απο την άλλη Γιωργάκης ,ήδη βαρυστομαχιάσαμε.

12/17/2006 09:12:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Και να σού πώ και κάτι άλλο αγαπητέ Ανώνυμε.Γνωρίζεις μήπως ποιοί εμέσσουν διαρκώς,εναντίον οποιου αντιτίθεται στην νεα τάξη και στον Ολμέρτ??
Ποιοί κάνουν προγραφές δημοσιογράφων ,και τους κατηγορούν σαν αντισημίτες επειδή αντιτίθενται στην γενοκτονία τών Παλαιστινίων?
Ποιοί ανακαλύπτουν διαρκώς ΄μειονότητες΄εν Ελλάδι???
Ειδες κανέναν απ΄αυτούς να αντιτίθεται σε εισβολές ,βομβαρδισμούς κρατών,γενοκτονίες??
Οτι κάνει και ο γελοίος ο Κον-Μπεντίντ κάνουν.
Ξερεις κάτι???Μοδέρνος δεν είμαι και
αδιαφορώ πλήρως για τον ΄εκσυγχονισμό΄και τα συναφή φληναφήματα.
Και θα παρακαλούσα οι αγγλικές εκφράσεις που γράφεις ή αγγλικά ή ελληνικά παρακαλώ.Δεν ειμαι η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου για να καταλαβαίνω τήν αγγλοεεληνική μαλιαρή.
Τα σέβη μου.

12/17/2006 11:52:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Αγαπητέ Σπύρο, συγγνώμη, αλλά τάμιλι κουλούμπα παλά, τάμιλο τίμιλο παλά. Ή "αλλού βαρούν τα όργανα, αλλού χορεύει η αρκούδα". Αν σας ενοχλεί η αγγλοελληνική μαλιαρή, τα παράπονά σας στη Μιραντολίνα. Είναι από τις πρώτες διδάξασες. Και δεν μου κάνει για διαμαντοπουλική.
Για τα υπόλοιπα, για το σκοπιανό αλυτρωτισμό, και για τον ελληνικό αλυτρωτισμό, και για το γιατί δεν έχει καμία σημασία αν η μακεδονική είναι αρχαία γλώσσα, και γιατί με την τρομοκρατία που έχουν δεχτεί στην Ελλάδα οι Μακεδόνες πάλι καλά που ήταν 70, και γιατί κι αυτό έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία, δεν θα σας πω. Χθεσινός δεν είστε. Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί κατά κόρον. Το γαμήσαμε και ψόφησε, δηλαδή. Αν θέλατε, θα είχατε καταλάβει. Αν θέλετε ακόμη, διαβάστε τη σχετική βιβλιογραφία.
Τώρα, για το ποιος κάνει προγραφές δημοσιογράφων, εμμέσσει, ανακαλύπτει μειονότητες κλπ. θα σας έλεγα κανείς και όλοι. Και πάντως η ΕΣΗΕΑ πολύ περισσότερο από ό,τι το Παρατηρητήριο. Για τα φληναφήματα του εκσυγχρονισμού χέστηκα ομοίως, όπως και για όλα τα φληναφήματα, του εθνικισμού και των συνωμοσιολογιών συμπεριλαμβανομένων. Μακάρι να μπορούσατε και σεις να πείτε το ίδιο.
Και από μένα τα σέβη μου.

12/18/2006 11:34:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

Απο βιβλιογραφία,άλλο τίποτα.Τώρα για το ποιός ασκεί τρομοκρατία και το ποιός είναι ο αγαπημένος τών ΄προοδευτικών εφημερίδων΄αφήστε καλύτερα.
Οσο για την Ε.Σ.Η.Ε.Α. συμπεριλαμβάνετε και τον Κύριο Τρίμη σέ όσους καταδιώκουν απηνώς τα Παρατηρηρτήρια???
Βλέπω πολύ εύκολα προσπερνάτε τα περί ιστορίας και γλώσσας.Αλλοίμονο.Οσο για τούς χαρακτηρισμούς περί ΄εθνικισμού΄εγώ να δείτε πώς....αδιαφορώ.Γνωστή καραμέλλα τών ενδοτικών που έχουν κατατρομοκρατήσει τον κόσμο με τίς μπουρδολογίες τους και τήν υστερία τους.Ολοι οι Ανανιστές λυσσάξανε και λυσσάνε που ξεφτιλίστηκαν τότε.
Εχετε δίκιο.Τα σλαυικά φύλα συνυπήρξαν με τον Φίλιππο.Και νομίζω ότι και ο Αριστοτέλης έμαθε ανάγνωση και γραφή τον Αλέξανδρο με το Abecedar.Η ιστορία δεν λήγει ουτε επειδή το επιθυμείτε εσείς,αλλά ουτε και εγω.Μας προσπερνά.Μονον ο κακομοίρης ο Φουκουγιάμα τήν τέλειωσε και έπεσε και τον πλάκωσε.Οπως και τούς εδώ ΄αριστερούς νεοφιλελευθερους ΄θαυμαστές του
70 ειναι και 70 θά παραμείνουν οι κυριοι.
Και πάλι τα σέβη μου.

12/18/2006 02:01:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος έφα...

α)Είναι απίστευτο το πού και πώς αναζητά ο καθένας, εφόσον βέβαια την αναζητά, την υστεροφημία του.
β)Με κάποιο ανάλογο λεωνίδειον_κύρκειον σκεπτικό μας έφεραν και τον Όθωνα.

12/19/2006 03:13:00 μ.μ.  

Την καλή σου την κουβέντα


πίσω στην κουζίνα...